Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στη Μ. Βρετανία για τις συνέπειες ενός Brexit χωρίς συμφωνία - McDonnell (Εργατικοί): Να συνέλθει άμεσα το Κοινοβούλιο

tags :
Σάλος στη Μ. Βρετανία για τις συνέπειες ενός Brexit χωρίς συμφωνία - McDonnell (Εργατικοί): Να συνέλθει άμεσα το Κοινοβούλιο
Επίσημα κυβερνητικά έγγραφα προβλέπουν ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία
Να συνεδριάσει άμεσα το βρετανικό Κοινοβούλιο ζητά ο νο2 των Εργατικών, John McDonell ύστερα από τη διαρροή επίσημων κυβερνητικών εγγράφων που κάνουν λόγο για έλλειψη τροφίμων, καυσίμων και φαρμάκων σε περίπτωση που η Μ. Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson έχει καταστήσει σαφές πως η Μ. Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ έως τις 31 Οκτωβρίου είτε υπάρξει είτε όχι συμφωνία, την ώρα που οι Βρυξέλλες απορρίπτουν κατηγορηματικά το αίτημα της βρετανικής κυβέρνησης για επαναδιαπραγμάτευση των όρων της συμφωνίας αποχώρησης.
Σε δηλώσεις του ο McDonell και ύστερα από το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Sunday Times, το οποίο ανέφερε ότι μια έξοδος της Μ. Βρετανίας χωρίς συμφωνία από την ΕΕ θα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, υποστήριξε ότι λόγω της επικείμενης κρίσης, πρέπει να συνέλθει άμεσα το βρετανικό Κοινοβούλιο, του οποίου οι εργασίες είναι προγραμματισμένες να αρχίσουν στις 3 Σεπτεμβρίου.
«Είναι αναγκαίο να συνέλθουν οι Βρετανοί βουλευτές.
Θέλουμε χρόνο για να έχουμε μια κανονική συζήτηση και διάλογο σχετικά με αυτές τις αποκαλύψεις» είπε ο McDonell, ο οποίος υποστήριξε πως υπάρχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα μπορούσε να σταματήσει μια έξοδο χωρίς συμφωνία της Μ. Βρετανίας και ότι ο επικεφαλής των Εργατικών, Jeremy Corbyn θα έχει επαφές με αρχηγούς άλλων βρετανικών κομμάτων την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους, με τους οποίους μπορεί να αποφευχθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία.
Από την πλευρά της η βρετανική κυβέρνηση επιχειρεί να διασκεδάσει τις ανησυχίες της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας πως τα έγγραφα αυτά είναι παλιά και πως δεν αντικατοπτρίζουν τη σημερινή πραγματικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης