Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει για το Brexit ο Johnson - Συναντήσεις με Merkel, Macron

tags :
Επιμένει για το Brexit ο Johnson - Συναντήσεις με Merkel, Macron
Έχουμε επιταχύνει σημαντικά το σχεδιασμό μας για ένα Brexit χωρίς συμφωνία διαμηνύει η βρετανική κυβέρνηση
Στη βασική του πολιτική δέσμευση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου είτε υπάρξει συμφωνία είτε όχι επιμένει ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson.
Αν και οι Εργατικοί διαμηνύουν ότι θα καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Johnson και υπάρχει μια ευρύτερη αναταραχή σχετικά με τις επιπτώσεις σε τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα σε ένα τέτοιο σενάριο, η βρετανική κυβέρνηση διαμηνύει πως έχει επιταχύνει σημαντικά το σχεδιασμό για μια αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, Alison Donnelly υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αποκλείει την εσπευσμένη σύγκληση του βρετανικού κοινοβουλίου όπως ζητούν οι Εργατικοί και ότι ισχύουν οι ημερομηνίες διακοπών, βάσει των οποίων το κοινοβούλιο δεν πρόκειται να συνέλθει πριν τις 3 Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα η Donnelly υποστήριξε ότι εντός της εβδομάδας ο Boris Johnson θα έχει συναντήσεις με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel και με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron, στους οποίους και θα παρουσιάσει τα επιχειρήματα και τη θέση του για το Brexit, τονίζοντας πάντως πως δεν πρόκειται να γίνει καμία επίσημη διαπραγμάτευση με την ΕΕ εάν πρώτα οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν υπαναχωρήσουν όσον αφορά το θέμα του backstop στα σύνορα της Ιρλανδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης