Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (BoE): Τα αρνητικά επιτόκια δεν αποτελούν επιλογή για τη Βρετανία αυτή τη στιγμή

Carney (BoE): Τα αρνητικά επιτόκια δεν αποτελούν επιλογή για τη Βρετανία αυτή τη στιγμή
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας τάχθηκε κατά της αλλαγής του στόχου πληθωρισμού
Τη θέση ότι τα αρνητικά επιτόκια δεν αποτελούν επί του παρόντος επιλογή για τη βρετανική οικονομία διατύπωσε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο περιοδικό Central Banking.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας κατέστησε σαφές ότι «σε αυτό το στάδιο δε θεωρώ ότι τα αρνητικά επιτόκια αποτελούν μία επιλογή για το Ηνωμένο Βασίλειο».
Παράλληλα, ο κ. Carney διευκρίνισε ότι «δεν επικρίνω τους άλλους που τα έχουν χρησιμοποιήσει, αλλά εμείς δεν θεωρούμε ότι αποτελούν μία επιλογή».
Όσον αφορά το ζήτημα του πληθωρισμού, ο πρόεδρος της Bank of England τόνισε ότι δεν τάσσεται υπέρ μίας αλλαγής στον στόχο πληθωρισμού στο 2%.
Σημειώνεται ότι η συνέντευξη του Mark Carney στο Central Banking πραγματοποιήθηκε στις 1 Αυγούστου, στον απόηχο της απόφασης της Τράπεζας να διατηρησει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο, στην προσπάθειά της να επιτύχει τον στόχο πληθωρισμού στο 2%.
Η Bank of England προχώρησε παράλληλα και σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας για το επόμενο διάστημα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι στις προβλέψεις δεν περιλαμβάνεται το σενάριο ένος Brexit χωρίς συμφωνία.
Για το 2019, η BoE εκτιμά ότι το βρετανικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 1,3% έναντι 1,5% των προηγούμενων προβλέψεων, ενώ ίδιος ρυθμός ανόδου αναμένεται και το 2020, έναντι 1,6% προηγουμένως.
Ωστόσο, η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας αναμένει σημαντική ανάκαμψη το 2021, εκτιμώντας ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,3% έναντι των προηγούμενων προβλέψεων στο 2,1% ενώ πρόσθεσε ότι ο πληθωρισμός θα σκαρφαλώσει στο 2% μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης