Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Η παγκόσμια οικονομία είναι σε δύσκολη θέση, αλλά η απαισιοδοξία των επενδυτών είναι υπερβολική

tags :
HSBC: Η παγκόσμια οικονομία είναι σε δύσκολη θέση, αλλά η απαισιοδοξία των επενδυτών είναι υπερβολική
Η HSBC υποβαθμίζει τον κίνδυνο για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας 
Σε υποβάθμιση του κινδύνου για ύφεση τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως προχωρά η HSBC με τον επικεφαλής επενδύσεων, Joseph Little, να επισημαίνει ότι τα χρηματιστήρια έχουν σημειώσει καλές επιδόσεις από τις αρχές του έτους, παρά το sell off του τρέχοντος μήνα.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η διαφορά στις αποτιμήσεις μεταξύ μετοχών και των σχετικών ακριβών ομολόγων συνεχίζει να μεγαλώνει».
«Η παγκόσμια οικονομία είναι σε δύσκολη θέση, αλλά η απαισιοδοξία των επενδυτών θεωρείται υπερβολική.
Κοιτάζοντας το outlook της ανάπτυξης, η αμερικανική δραστηριότητα ενισχύεται από μια ισχυρή αγορά εργασίας» δήλωσε ενώ όσον αφορά στην ευρωζώνη τόνισε «η πρόσφατη αδυναμία στην ευρωζώνη οφείλεται κυρίως στην μεγαλύτερη υποχώρηση του βιομηχανικού τομέα».
Επιπλέον, η υποτονική τάση του παγκόσμιου πληθωρισμού έχει διατηρήσει την πόρτα μισάνοιχτη για περαιτέρω νομισματική χαλάρωση.
Όσον αφορά τις αποδόσεις ομολόγων, που έφτασαν σε χαμηλά όλων των εποχών στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα, o Little είπε ότι «δεν υπάρχει προηγούμενο για μια αντιστροφή σε τέτοιες χαμηλές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, αλλά οι καμπύλες αποδόσεων πρέπει να αντιστραφούν περισσότερο πριν φτάσουν σε επίπεδα που είχαν προηγηθεί ύφεσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης