Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tim Cook (CEO της Apple): Οι δασμοί δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα - Πλήττουν περισσότερο την Apple παρά την Samsung

Tim Cook (CEO της Apple): Οι δασμοί δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα - Πλήττουν περισσότερο την Apple παρά την Samsung
Ο Tim Cook είχε προειδοποιήσει τον D. Trump
Ο CEO της Apple, Tim Cook, προειδοποίησε τον Donald Trump, ότι οι δασμοί στην Κίνα, θα ευνοήσουν τον κύριο αντίπαλο της εταιρείας του, δηλαδή την Samsung.
Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν την Παρασκευή 16 Αυγούστου, με τον Tim Cook να προειδοποιεί τον Αμερικανό πρόεδρο ότι η Apple πλήττεται από τους δασμούς των ΗΠΑ.
Τα προϊόντα της Apple κατασκευάζονται στην Κίνα. Επομένως οι δασμοί θα πλήξουν την εταιρεία του κάτι που δεν θα συμβεί με τον σημαντικότερο ανταγωνιστή της Apple, την Samsung.
Η Samsung έχει έδρα την Σεούλ της Νοτίου Κορέας και δεν θα υπόκειται τους ίδιους δασμούς με τις αμερικανικές εταιρείες.
Παραδόξως, ο Cook τον Ιούλιο 2019 εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ θα επιλύσουν τις εμπορικές διαφωνίες τους. Λίγο μετά ο πρόεδρος Trump αύξησε τους δασμούς προκαλώντας περεταίρω ένταση στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών.
Χθες, Κυριακή 18/8, ο D. Trump δήλωσε ότι είχε ήδη συζητήσει με τον ισχυρό άνδρα της Apple για την επίδραση των αμερικανικών δασμών στις κινεζικές εισαγωγές καθώς και για τον ανταγωνισμό με την Samsung.
Μάλιστα παραδέχτηκε ότι ορθώς ο Tim Cook είχε εκφράσει τις ανησυχίες του, δεδομένου ότι ισχύει διαφορετικό καθεστώς για τους δασμούς των δύο εταιρειών.
Οι δασμοί των Ηνωμένων Πολιτειών σε κινεζικά αγαθά ύψους 300 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, πρόκειται να τεθούν σε ισχύ σε δύο στάδια: τον Σεπτέμβριο και 1 και 15 Δεκεμβρίου του 2019.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης