Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: «Καλές» οι προκαταρκτικές συνομιλίες Κινήματος 5 Αστέρων - PD για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία

Reuters: «Καλές» οι προκαταρκτικές συνομιλίες Κινήματος 5 Αστέρων - PD για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία
«Καλές» προκαταρκτικές συνομιλίες, για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης, είχε το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα (PD) της Ιταλίας με το Κίνημα 5 Αστέρων
«Καλές» προκαταρκτικές συνομιλίες, για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης, είχε το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα (PD) της Ιταλίας με το Κίνημα 5 Αστέρων, όπως μεταδίδει το «Reuters», επικαλούμενο πηγή του PD, με γνώση των συνομιλιών.
Σημειώνεται ότι ο εταίρος του Κινήματος, η Lega, έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του πρωθυπουργού Giuseppe Conte, ώστε να προκαλέσει πρόωρες εκλογές.
Ο Conte αναμένεται μιλήσει αύριο (20/8) στη Γερουσία, ενώ θα μπορούσε είτε να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του στον πρόεδρο Sergio Mattarella, είτε να περιμένει τις εκλογές.
Το Κίνημα 5 Αστέρων απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες για τις συνομιλίες με το PD, αναφέροντας μόνο ότι αναμένει να ακούσει την ομιλία του Conte.
Αν ο Conte παραιτηθεί, ο Mattarella θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις για να διαπιστώσει αν υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης νέου κυβερνητικού συνασπισμού ή αν θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης