Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Νίκη κλειδί των δυνάμεων του Assad - Κατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Χαν Σεϊχούν

tags :
Συρία: Νίκη κλειδί των δυνάμεων του Assad - Κατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Χαν Σεϊχούν
Με την υποστήριξη των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων
Μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη στον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη Συρία κατάφεραν οι δυνάμεις του προέδρου της Συρίας, Bashar al Assad, οι οποίες με τη συνδρομή των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κατάφεραν να καταλάβουν τις βόρειες και ανατολικές συνοικίες της στρατηγικής σημασίας πόλης Χαν Σεϊχούν παρά την αντίσταση των ανταρτών.
Είναι χαρακτηριστικό πως το Συριακό Πρακτορείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για «νίκη-κλειδί των δυνάμεων του καθεστώτος» της Συρίας
Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, έπειτα από σφυροκόπημα από αέρος και με το πυροβολικό, τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα κατάφεραν να μπουν σε βόρειες και ανατολικές συνοικίες της Χαν Σεϊχούν, αφού οι τζιχαντιστές και οι αντάρτες υποχώρησαν αφήνοντας τις θέσεις τους σε αυτές.
Η Χαν Σεϊχούν βρίσκεται πάνω στον αυτοκινητόδρομο Μ5, ο οποίος συνδέει την πρωτεύουσα Δαμασκό με την άλλοτε συριακή οικονομική πρωτεύουσα, το Χαλέπι, και περνά επίσης από τη Χομς.
Οι μάχες μαίνονται από την Κυριακή στη Χαν Σεϊχούν, σύμφωνα με τη ΜΚΟ, η οποία εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης