Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +1,1% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Ιούλιο του 2019

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +1,1% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Ιούλιο του 2019
Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά +0,1%
Επιβράδυνση για τρίτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (20/8) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, καθώς ο σχετικός δείκτης αυξήθηκε με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων τριών ετών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά +1,1% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου +1,2% τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί τον βραδύτερο ρυθμό ανόδου από τα τέλη του 2016.
Οι τιμές στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας είχαν τη μεγαλύτερη συμβολή στην ετήσια άνοδο του δείκτη, καθώς σημειώθηκε άνοδος κατά +8,4%, ενώ έαν εξαιρεθεί ο τομέα της ενέργειας, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά +0,7% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018.
Παράλληλα, οι τιμές μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν κατά +1,7% σε ετήσια βάση, οι τιμές κεφαλαιουχικών αγαθών ενισχύθηκαν κατά +1,5%, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις τιμές διαρκών καταναλωτικών αγαθών και ενδιάμεσων αγαθών διαμορφώθηκε στο +1,3% και +0,7% αντίστοιχα.
Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά +0,1% έναντι πτώσης -0,4% προηγούμενος, καταγράφοντας την πρώτη αύξηση μετά από τρεις μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης