Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Η μείωση στα κόστη δανεισμού δεν θα σώσει την οικονομία της Κίνας

tags :
UBS: Η μείωση στα κόστη δανεισμού δεν θα σώσει την οικονομία της Κίνας
Σύμφωνα με τη UBS, η μείωση στα κόστη δανεισμού δεν θα είναι αρκετή για να πείσει τις επιχειρήσεις να δαπανήσουν περισσότερα 
Αν και η Κίνα θα μειώσει τα κόστη δανεισμού για τις επιχειρήσεις, η επίδραση στην οικονομία δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο κάποιοι πιστεύουν.
Σύμφωνα με τη Tao Wang από τη UBS, η διαδικασία αυτή θα είναι πολύ σταδιακή, με αποτέλεσμα και η επίδραση στην οικονομία να είναι πολύ υποτονική.
Κι αυτό διότι η ζήτηση για πίστωση είναι αδύναμη και η φθηνότερη χρηματοδότηση δεν θα είναι αρκετή ώστε να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να δαπανήσουν περισσότερα.
«Οι επιχειρήσεις ανησυχούν σχετικά με τις αβεβαιότητες λόγω της εμπορικής διαμάχης, την επιβράδυνση της οικονομίας.
Κατά συνέπεια τα ακόμα χαμηλότερα επιτόκια ενδεχομένως να μην είναι αρκετά για να αυξηθεί η ζήτηση για πίστωση» δήλωσε στο CNBC.
Σύμφωνα με την ίδια, στο σημερινό περιβάλλον αβεβαιότητας, οι επιχειρήσεις διστάζουν να αυξήσουν τις επενδύσεις και να δανειστούν περισσότερα καθώς ανησυχούν σχετικά με τις παραγγελιές τους στο μέλλον.
Εκτός από το να κάνει πιο εύκολη τη χρηματοδότηση, η κυβέρνηση πρέπει επίσης να ενθαρρύνει περισσότερες δαπάνες για τις υποδομές εάν θέλει να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη, πρόσθεσε η Wang.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης