Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +1% η κατασκευαστική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Ιούνιο 2019

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +1% η κατασκευαστική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Ιούνιο 2019
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, η κατασκευαστική παραγωγή της Ευρωζώνης παρέμεινε αμετάβλητη
Άνοδο κατέγραψε η κατασκευαστική παραγωγή στην Ευρωζώνη για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (20/8) στοιχεία της Eurostat, καταγράφοντας ωστόσο επιβράδυνση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου για την ενιαία νομισματική ένωση ενισχύθηκε κατά +1% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018, έναντι ετήσιας πτώσης +1,7% τον Μάιο του 2019.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, η κατασκευαστική παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη, ενώ τον Μάιο του 2019 είχε σημειωθεί πτώση κατά -0,5%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατασκευαστική παραγωγή υποχώρησε κατά -0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +0,6%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο τομέας πολιτικής μηχανικής ενισχύθηκε κατά +1,4% σε ετήσια βάση, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τον τομέα κατασκευής κτηρίων διαμορφώθηκε στο +0,5%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος σημειώθηκε στη Ρουμανία (+23,3%) και την Ουγγαρία (+20,2%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στη Σλοβακία (-2,1%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (-2%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης