Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Οι δοκιμές πυραύλων από τις ΗΠΑ επηρεάζουν τη διεθνή ασφάλεια - Η Ουάσιγκτον θέλει να απαλλαγεί από τους περιορισμούς

tags :
Κίνα: Οι δοκιμές πυραύλων από τις ΗΠΑ επηρεάζουν τη διεθνή ασφάλεια - Η Ουάσιγκτον θέλει να απαλλαγεί από τους περιορισμούς
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι οι ενέργειες των ΗΠΑ μπορούν να οδηγήσουν σε μία νέα κούρσα εξοπλισμών
Στο γεγονός ότι η δοκιμή πυραύλων των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία νέα κούρα εξοπλισμών αναφέρθηκε σήμερα (20/8) η Κίνα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Geng Shuang.
προειδοποιώντας παράλληλα για τον αρνητικό αντίκτυπο που μπορεί να έχουν τέτοιες ενέργειες στη διεθνή ασφάλεια.
Ειδικότερα, ο κ. Geng δήλωσε ότι η πυραυλική δοκιμή της Ουάσιγκτον «θα οδηγήσει σε μειωμένη παγκόσμια ασφάλεια και μπορεί να οδηγήσει σε μία νέα κούρσα εξοπλισμών, παρόμοια με αυτή κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου».
«Οι ενέργειες των ΗΠα θα οδηγήσουν σε μία στρατιωτική κλιμάκωση και θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Παράλληλα, ο κ. Geng επεσήμανε πως «αυτό επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πράγματι στόχο να απαλλαγούν από τους περιορισμούς, να αναπτύξουν προηγμένους πυραύλους και να εξασφαλίσουν μονομερή στρατιωτική υπεροχή όταν αποσύρθηκαν από τη συνθήκη INF».
Νωρίτερα, η πλευρά της Ρωσίας εξέφρασε επίσης τον προβληματισμό της αναφορικά με τη δοκιμή πυραύλου από τις ΗΠΑ, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκεται να παρασυρθεί σε μία κούρσα εξοπλισμών και δε θα αναπτύξει πυραύλους εάν δεν το κάνουν πρώτα οι ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης