Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επαναδιαπραγματευτούμε την πυρηνική συμφωνία με τις ΗΠΑ

tags :
Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επαναδιαπραγματευτούμε την πυρηνική συμφωνία με τις ΗΠΑ
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν τόνισε ότι το αμερικανικό δολάριο χάνει τη σημασία του
Στο γεγονός ότι το Ιράν δε θα επαναδιαπραγματευτεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες την πυρηνική συμφωνία, αναφέρθηκε σήμερα (20/8) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Mohammad Javad Zarif, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σουηδία.
Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε ότι η Τεχεράνη δεν είναι διατεθειμένη να επαναδιαπραγματευτεί με την Ουάσιγκτον το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA), ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι «το αμερικανικό δολάριο χάνει τη σημασία του, καθώς η Κίνα και η Ρωσία προσπαθούν να αποφύγουν το δολάριο στις αμοιβαίες συναλλαγές».
Παράλληλα, ο κ. Zarif επεσήμανε ότι ο μηχανισμός συναλλαγών που έχει δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να διευκολύνει τις συναλλαγές της Τεχεράνης με την Ευρώπη, εν μέσω των αμερικανικών κυρώσεων, ενδέχεται να αποδειχθεί προβληματικός αργότερα, ειδικά εάν οι εμπορικοί δεσμοί του Ιράν με την Κίνα έρθουν αντιμέτωποι με κυρώσεις εξαιτίας των εμπορικών εντάσεων Ουάσιγκτον και Πεκίνου.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε ότι θα συναντηθεί την ερχόμενη Παρασκευή (23/8) με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron στο Παρίσι, ενώ μετά το ταξίδι του στην Ευρώπη, αναμένεται να ταξιδέψει στην Κίνα και την Ιαπωνία.
Σημειώνεται ότι χθες (19/8) ο κ. Zarif τόνισε ότι το παράθυρο διαπραγματεύσεων για την πυρηνική συμφωνία έχει αρχίσει να κλείνει, ενώ πρόσθεσε ότι χρειάζετια να γίνουν περισσότερα πράγματα σωστά ώστε να διασωθεί η συμφωνία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης