Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street - Ομόλογα και οικονομία στο επίκεντρο

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street - Ομόλογα και οικονομία στο επίκεντρο
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στην ετήσια συνεδρίαση της Fed στο Jackson Hole
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (20/8/2019) η Wall Street, μετά από δύο ημέρες ισχυρής ανόδου, με τα «βλέμματα» των επενδυτών να παραμένουν στραμμένα στα αμερικανικά ομόλογα και στις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,2% στις 26.085 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,4% στις 2.910 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,4% χαμηλότερα, στις 7.971 μονάδες.

Image
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στην ετήσια συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) στο Jackson Hole.
Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, θα πραγματοποιήσει στις 23 Αυγούστου ομιλία, την οποία οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή, προκειμένου να αναζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η τράπεζα κατά τους επόμενους μήνες.
Παράλληλα, στο επίκεντρο της προσοχής θα βρεθούν και τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, τα οποία θα δημοσιευθούν αύριο (21/8).
Της σημερινής πτώσης «ηγούνται» οι τεχνολογικές μετοχές, με τις Micron Technology και Advanced Micro Devices να υποχωρούν κατά 1,4% και 2,8% αντίστοιχα.
Παράλληλα, υπό πίεση βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος, καθώς υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.
Οι μετοχές των Citigroup, Bank of America και JPMorgan Chase καταγράφουν απώλειες 1,1%, 1,2% και 1% αντίστοιχα, ενώ η Goldman Sachs υποχωρεί κατά 0,8%.
Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημειώνει πτώση 4,4 μονάδων βάσης και διαμορφώνεται στο 1,55%, από 1,598% στο προηγούμενο κλείσιμο.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Home Depot σημειώνει ισχυρή άνοδο άνω του 4%, καθώς η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, αν και προειδοποίησε ότι οι δασμοί θα μπορούσαν να περικόψουν το ετήσιο outlook εσόδων της.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο παραμένουν οι εξελίξεις στο εμπόριο, μία ημέρα αφότου το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως οι αμερικανικές επιχειρήσεις θα μπορούν να έχουν για ακόμη 90 ημέρες συνεργασία με την Huawei, καθώς παρατείνεται η αναστολή της ισχύος των μέτρων κατά του κινεζικού «κολοσσού».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης