Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η ανακοίνωση της Κομισιόν καταρρίπτει το αφήγημα της ΝΔ

tags :
Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η ανακοίνωση της Κομισιόν καταρρίπτει το αφήγημα της ΝΔ
Η ανακοίνωση της Κομισιόν για τον έναν χρόνο από την έξοδο από τα μνημόνια καταρρίπτει το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η σημερινή (20/8/2019) ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον έναν χρόνο από την έξοδο από τα μνημόνια, καθώς και τα στοιχεία που την συνοδεύουν, δικαιώνει τις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της οικονομίας και καταρρίπτει το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας για δήθεν καταστροφική οικονομική πολιτική, επισημαίνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι μάλλον συνειδητή επιλογή και παγιωμένος τρόπος προσέγγισης των πολιτών», αναφέρουν επίσης οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
«Επιβεβαιώνεται πλήρως η επισήμανσή μας ότι όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τη ΝΔ, η ΝΔ έχει αποφασίσει: τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα», προσθέτουν οι πηγές και συνεχίζουν:
«Στην ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρεται στα απτά οφέλη που προέκυψαν για την ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας ενδεικτικά τη μείωση του ποσοστού ανεργίας στο 17,6% τον Απρίλιο του 2019, όταν για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2011 έπεσε κάτω από το 18%, έναντι του υψηλότερου ποσοστού της τάξεως του 27,9 % που καταγράφηκε τον Ιούλιο του 2013.
Παράλληλα, διαπιστώνει τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία της χώρας, παραθέτοντας στοιχεία για την επιστροφή στις αγορές, την δημοσιονομική κατάσταση και τους ρυθμούς ανάπτυξης».
Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι έναν χρόνο από την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Valdis Dombrovskis, δηλώνει ότι «η ανάπτυξη είναι σταθερή, η ανεργία μειώνεται και τα δημόσια οικονομικά έχουν βελτιωθεί», ενώ ο επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, τη Φορολογία και τα Τελωνεία, Pierre Moscovici, επισημαίνει ότι «η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο από τότε που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα στήριξης πριν από ένα χρόνο» και ότι «τα οικονομικά δεδομένα εμφανίζουν θετικά σημάδια».
Καταλήγοντας, τονίζουν πως «όταν λοιπόν, η ΝΔ αναφέρεται σε αυταπάτες θα πρέπει να κοιτάζεται στον πολιτικό της καθρέφτη.
Αν και στην περίπτωσή της, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι μάλλον συνειδητή επιλογή και παγιωμένος τρόπος προσέγγισης των πολιτών».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης