Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pyatt: Νέες ευκαιρίες στις σχέσεις ΗΠΑ και Ελλάδας με την κυβέρνηση ΝΔ – Εύσημα σε Μητσοτάκη

Pyatt: Νέες ευκαιρίες στις σχέσεις ΗΠΑ και Ελλάδας με την κυβέρνηση ΝΔ – Εύσημα σε Μητσοτάκη
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη με τον Αμερικανό πρέσβη
Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη Geoffrey Pyatt είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, την ώρα που η πορεία του ιρανικού δεξαμενόπλοιου Grace 1 παραμένει γρίφος και οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή.
Η σημασία της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ, οι δεσμοί των δύο λαών και η ελληνική ομογένεια της Αμερικής, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών.
Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντώνη Διαματάρη, διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα και επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του υφυπουργού Εξωτερικών.
Όπως γίνεται επίσης γνωστό, ο Geoffrey Pyatt αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πρόσφατη συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Mike Pompeo, με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, στις ΗΠΑ, στην έναρξη του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ και στο ιδιαίτερα αισιόδοξο κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα στην Ουάσιγκτον.
Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι με τη νέα κυβέρνηση προκύπτει μια ευκαιρία από την οποία μπορεί να ωφεληθούν και οι δύο χώρες, αποδίδοντας εύσημα προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μάλιστα, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Geoffrey Pyatt χαρακτήρισε τη συνάντηση εξαιρετική και, αναφερόμενος στην ελληνοαμερικάνικη κοινότητα, έκανε λόγο για κρίσιμο παράγοντα στην εμβάθυνση της διμερούς σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, ευχαρίστησε τον Geoffrey Pyatt για τη συνάντηση, γνωρίζοντας μάλιστα ότι είναι ο πρώτος πρέσβης που ζήτησε να δει υπό τη νέα του ιδιότητα και υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, καθώς έχει ζήσει πολλά χρόνια στις ΗΠΑ.
Ο Αντώνης Διαματάρης εξήρε, επίσης, την ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, για τον ορισμό των νέων Αρχιεπισκόπων, του Ελπιδοφόρου στις ΗΠΑ, του Μακαρίου στην Αυστραλία και του Νικήτα στη Βρετανία, που μπορούν σε συνεργασία με την Πολιτεία να αναπτύξουν σημαντικές πρωτοβουλίες ενισχύοντας τις διμερείς σχέσεις.
Κλείνοντας, ο υφυπουργός Εξωτερικών ζήτησε τη συνεργασία του Αμερικανού πρέσβη ώστε να αντιμετωπιστεί από κοινού το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των Ελληνοαμερικανών που περνούν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης