Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επενδυτικό ενδιαφέρον για την ΝΑΒΙΠΕ Αστακού - Οι αλλαγές στη χρήση και οι υποψήφιοι

tags :
Επενδυτικό ενδιαφέρον για την ΝΑΒΙΠΕ Αστακού - Οι αλλαγές στη χρήση και οι υποψήφιοι
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τεχνικές εταιρείες, μεταξύ αυτών και η Τέρνα, κοιτούν με ενδιαφέρον την απόκτηση της ΝΑΒΙΠΕ Αστακού
Eπενδυτικό ενδιαφέρον έχει αρχίσει να εκδηλώνεται για την ΝΑΒΙΠΕ του Πλατυγιαλίου Αστακού, η οποία ανήκει στις τράπεζες.
Ήδη οι Alpha Βank και η Πειραιώς βρίσκονται τον τελευταίο χρόνο σε διαδικασία πώλησης της APE Επενδυτικής Περιουσίας AE, η οποία αποτελεί τη μητρική εταιρεία του ιδιωτικού λιμένα Πλατυγιαλίου Αστακού και των δραστηριοτήτων που έχουν αναπτυχθεί στις εγκαταστάσεις του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τεχνικές εταιρείες, μεταξύ αυτών και η Τέρνα, κοιτούν με ενδιαφέρον την απόκτηση της ΝΑΒΙΠΕ Αστακού.
Μάλιστα βρίσκονται σε αναζήτηση εταίρου για την υποβολή σχετικής πρότασης προς τις τράπεζες.
H ΝΑΒΙΠΕ του Πλατυγιαλίου πρωταγωνίστησε σε πολλά πιθανά και απίθανα επενδυτικά σενάρια που όμως όλα έμειναν στα χαρτιά.
Το 2010 η κυβέρνηση Παπανδρέου να προσπαθεί να πείσει τον Εμίρη του Κατάρ να εγκαταστήσει στο λιμάνι μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μία επένδυση που ποτέ δεν προχώρησε, ενώ για ενδιαφέρον Αμερικάνων επενδυτών είχε κάνει λόγο ο πρώην Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου όταν είχε επισκεφθεί τον Αστακό ενώ ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας είχε μιλήσει δημοσίως για επαφές με δύο πλευρές.
Προ ημερών με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφουν συναρμόδιοι Υπουργοί στις 4.6.2019, επέρχεται τροποποίηση της ΚΥΑ του  2010 (ΦΕΚ386/ΑΑΠ/2010) και των μετέπειτα αλλαγών σε αυτή που έγιναν το 2013,  σχετικά με τον καθορισμό της θέσης, της έκτασης και των ορίων της Ναυτιλιακής Βιομηχανικής Περιοχής Πλατυγιαλίου Αστακού (ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ.) Νομού Αιτωλοακαρνανίας καθώς και της έγκρισης του Φορέα ΒΕΠΕ, των έργων και των Περιβαλλοντικών όρων.
Οι αλλαγές, που δεν αποκλείεται να σχετίζονται με πιθανό επενδυτικό ενδιαφέρον, έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με το είδος των δραστηριοτήτων που προβλέπεται καταρχήν να εγκατασταθούν στη ΝΑΒΙΠΕ, τα ρυπαντικά φορτία, τη διαχείριση νερού, την χρήση υγρών αποβλήτων και ομβρίων, τη διαχείριση στερεών,  επικίνδυνων και μη αποβλήτων , τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος , τους ειδικούς όρους για την εγκατάσταση νέων δραστηριοτήτων στη ΝΑΒΙΠΕ.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης