Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με πυξίδα τις μεταρρυθμίσεις και στόχο την μείωση των πλεονασμάτων ταξιδεύει στην Ευρώπη ο Μητσοτάκης

Με πυξίδα τις μεταρρυθμίσεις και στόχο την μείωση των πλεονασμάτων ταξιδεύει στην Ευρώπη ο Μητσοτάκης
Η Γαλλία αποτελεί τον πρώτο ευρωπαϊκό σταθμό του Έλληνα πρωθυπουργού
Ο χρόνος ξεκινά να μετρά αντίστροφα για τα ευρωπαϊκά ταξίδια του πρωθυπουργού.
Η Γαλλία αποτελεί τον πρώτο σταθμό της μίνι περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος με το «βλέμμα» στην οικονομία, αναμένεται να επιδοθεί σε εκστρατεία πειθούς με κεντρικό στόχο τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Ετσι, με απώτερο στόχο να πείσει ότι η κυβέρνηση εμπνέει εμπιστοσύνη κι ότι θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις ώστε στο τέλος αυτού του αγώνα να μειωθούν τα πλεονάσματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να ταξιδέψει αύριο στο Παρίσι για να συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν.
Παράλληλα, στο μπαράζ επισκέψεων που ξεκινά ο πρωθυπουργός στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχει ως βασικό μέλημα και την παρουσίαση του νομοθετικού έργου που έχει στα σκαριά και αφορά κυρίως τις μειώσεις στη φορολογία και την υδροδότηση των επιχειρήσεων για νέες επενδύσεις.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει έμφαση στα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης και στην παρουσίαση του μεταρρυθμιστικού της σχεδίου αλλά και στις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη.
Κυρίαρχο ρόλο θα παίξει το τολμηρό πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που η ελληνική κυβέρνηση θα αναδείξει ως προπομπό της αναπτυξιακής τροχιάς της ελληνικής οικονομίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, την Πέμπτη το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός από τον Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ιλισίων όπου θα συζητηθούν διμερή θέματα συνεργασίας αλλά και οι εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Στην ανακοίνωσή της η γαλλική πρεσβεία τονίζει εμφατικά το συμβολισμό της επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη να ξεκινήσει από το Παρίσι την ευρωπαϊκή του περιοδεία αφού προηγήθηκε ως είθισται η Κύπρος.
Στις «αποσκευές» του ο πρωθυπουργός θα μεταφέρει το σύνολο των νομοθετικών του πρωτοβουλιών, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αλλά και τις διαβεβαιώσεις για την πιστή εκτέλεση του προϋπολογισμού και της τήρησης του πρωτογενούς πλεονάσματος στο ύψος του 3,5%.
Μετά το Παρίσι θα ακολουθήσει η επίσκεψη στην καγκελαρία και η συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ αλλά και η Χάγη στις 2 Σεπτεμβρίου όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.
Άλλωστε, μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή των συγκεκριμένων ταξιδιών καθώς σε ότι αφορά το αίτημα της χώρας μας για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων απαιτείται η λήψη σχετικών αποφάσεων από τα κοινοβούλια της Γερμανίας και της Ολλανδίας.  
Πάντως, η Angela Merkel δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα ενημερωθεί για τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου που θα υλοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πριν από περίπου ένα χρόνο, στις 20 Ιουνίου 2018 καθώς και στις παραμονές των ευρωεκλογών στο τετ α τετ που είχαν οι δυο τους, ο σημερινός πρωθυπουργός είχε ενημερώσει τη Γερμανίδα καγκελάριο για τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα δρομολογήσει από τη στιγμή που θα αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης