Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες μετά από τρεις ημέρες ανόδου στη Wall Street - Στο -0,66% ο Dow, πτώση -0,79% για S&P 500

tags :
Απώλειες μετά από τρεις ημέρες ανόδου στη Wall Street - Στο -0,66% ο Dow, πτώση -0,79% για S&P 500
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στην ετήσια συνεδρίαση της Fed στο Jackson Hole
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (20/8/2019) η Wall Street, μετά από τρεις ημέρες ανόδου, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στα ομόλογα, στις εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας και στις ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία.
Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,66% κι έκλεισε στις 25.962,44 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,79% στις 2.900,51 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,68%, στις 7.948,56 μονάδες.

Image

Οι αμερικανικοί δείκτες διεύρυναν τις απώλειές τους μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα.
Όπως δήλωσε, η Κίνα θέλει μια εμπορική συμφωνία, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως «κάτι θα συμβεί, αργά ή γρήγορα».
Χθες, οι εμπορικές ανησυχίες είχαν μετριαστεί, καθώς το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως οι αμερικανικές επιχειρήσεις θα μπορούν να έχουν για ακόμη 90 ημέρες συνεργασία με την Huawei, καθώς παρατείνεται η αναστολή της ισχύος των μέτρων κατά του κινεζικού «κολοσσού».
Επίσης, το επενδυτικό κλίμα επηρέασε αρνητικά και η δήλωση του Trump ότι δεν συζητά αυτή τη στιγμή μια μείωση των φόρων, αν και υπογράμμισε ότι αυτή η επιλογή βρίσκεται πάντα στο «τραπέζι».
Οι επενδυτές ευελπιστούν ότι μία μείωση των φόρων θα προσφέρει ώθηση στην αμερικανική οικονομία, ώστε να αποφευχθεί μια επικίνδυνη επιβράδυνση.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται, εν τω μεταξύ, στην ετήσια συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) στο Jackson Hole.
Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, θα πραγματοποιήσει στις 23 Αυγούστου ομιλία, την οποία οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή, προκειμένου να αναζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η τράπεζα κατά τους επόμενους μήνες.
Παράλληλα, στο επίκεντρο της προσοχής θα βρεθούν και τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, τα οποία θα δημοσιευθούν αύριο (21/8).
Της σημερινής πτώσης «ηγήθηκαν» οι μετοχές εταιρειών ημιαγωγών, με τις Micron Technology και Advanced Micro Devices να υποχωρούν κατά 1,7% και 2,4% αντίστοιχα.
Παράλληλα, υπό πίεση βρέθηκε ο τραπεζικός κλάδος, καθώς υποχώρησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.
Οι μετοχές των Citigroup, Bank of America και JPMorgan Chase κατέγραψαν απώλειες 1,4%, 2% και 1,3% αντίστοιχα, ενώ η Goldman Sachs υποχώρησε κατά 1,1%.
Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημείωσε πτώση σχεδόν 5 μονάδων βάσης και διαμορφώθηκε στο 1,55%, από 1,598% στο προηγούμενο κλείσιμο.

Image

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Home Depot σημείωσε ισχυρή άνοδο 4,4%, καθώς η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, αν και προειδοποίησε ότι οι δασμοί θα μπορούσαν να περικόψουν το ετήσιο outlook εσόδων της.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:
Image
Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:
Image

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης