Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Βερολίνο ο Johnson, συνάντηση με Merkel – Δύσκολες συνομιλίες για το Brexit

tags :
Στο Βερολίνο ο Johnson, συνάντηση με Merkel – Δύσκολες συνομιλίες για το Brexit
Η καγκελάριος της Γερμανίας αντιτίθεται στην επανέναρξη διαπραγματεύσεων για το Brexit
Στο Βερολίνο θα βρεθεί σήμερα Τετάρτη 21 Αυγούστου ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson, ο οποίος θα έχει κρίσιμες επαφές με την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel για το Brexit.
Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση του Johnson, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του ως πρωθυπουργός της Μ.Βρετανίας με τη Merkel, με τις συζητήσεις πάντως μεταξύ των δύο πλευρών να θεωρούνται εξαιρετικά δύσκολες.
Ο Johnson έχει κάνει σημαία της πολιτικής του την ανάγκη να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας αποχώρησης της προκατόχου του Theresa May με τους Ευρωπαίους ηγέτες προειδοποιώντας ότι ούτως ή άλλως η Μ. Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ έως τις 31/10 είτε υπάρχει είτε όχι συμφωνία.
Μάλιστα η βρετανική κυβέρνηση απαιτεί να διαγραφεί από το κείμενο της συμφωνίας ο αμφιλεγόμενος μηχανισμός ασφαλείας για την αποφυγή της δημιουργίας σκληρών συνόρων ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και την Δημοκρατία της Ιρλανδίας, το λεγόμενο backstop, το οποίο ο Johnson χαρακτηρίζει «αντιδημοκρατικό» μέτρο, που «αντίκειται προς την εθνική κυριαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου».
Όμως η ΕΕ είναι κατηγορηματική στην αντίθεση της για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας.
Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η Merkel, η οποία μόλις χθες Τρίτη 20/8 επανέλαβε την κατηγορηματική αντίθεσή της στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit και στην τροποποίηση της Συμφωνίας Αποχώρησης ενώ υποστήριξε πως ένα διαζύγιο ΕΕ – Ηνωμένου  Βασιλείου χωρίς συμφωνία θα ήταν το χειρότερο δυνατό σενάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης