Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εντός της ημέρας η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στον Πόρο – Εκτεταμένες ζημιές

tags :
Εντός της ημέρας η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στον Πόρο – Εκτεταμένες ζημιές
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε ύστερα από την πρόσκρουση ελικοπτέρου σε καλώδια της ΔΕΗ
Εντός της ημέρας αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στον Πόρο, ο οποίος είναι από χθες το απόγευμα βυθισμένος στο σκοτάδι λόγω της πρόσκρουσης ιδιωτικού ελικοπτέρου, τύπου Agusta A109, με καλώδια της ΔΕΗ που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του και τον τραγικό θάνατο των τριών επιβαινόντων του.
Σε σχετική ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ γίνεται λόγος για εκτεταμένες καταστροφές στο σύστημα της ηλεκτροδότησης του νησιού, αν και υπογραμμίζεται πως οι εργασίες αποκατάστασης είναι ήδη σε εξέλιξη και πως το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί κατά τις μεσημβρινές ώρες.
Τα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη που μεταφέρθηκαν στο νησί μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας τέθηκαν σε λειτουργία προκειμένου να καλύψουν ένα σημαντικό μέρος από τα φορτία του νησιού ενώ στις προσπάθειες να ηλεκτροδοτηθούν με γεννήτριες χαμηλής τάσης κρίσιμες υποδομές του Πόρου συνδράμει από χθες αργά το βράδυ και ο στρατός.
Σημειώνεται πως από την πτώση του ελικοπτέρου νεκροί ανασύρθηκαν ο Έλληνας χειριστής και πρώην πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ηλικίας 57 ετών και οι δυο επιβαίνοντες, ρωσικής καταγωγής, 56 και 24 ετών αντίστοιχα, του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά Τροιζηνίας.
Το ελικόπτερο ήταν ιδιωτικό και μισθωμένο σε εταιρεία αεροταξί, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις ανάγουν ως αιτία του δυστυχήματος την πρόσκρουση στα καλώδια μεσαίας τάσης της ΔΕΗ μεταξύ Πόρου και Γαλατά πριν τελικά καταλήξει στη θάλασσα, όπου και βυθίστηκε.
Πάντως, το κύριο ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν η πτώση του ελικοπτέρου οφείλεται τελικά σε λάθος του χειριστή ή μηχανική βλάβη, με την απάντηση να αναμένεται να δοθεί από την έρευνα που διεξάγει η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης