Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικά κινείται ο χρυσός εν αναμονή Fed - Στο -0,35% και τα 1.510,35 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτωτικά κινείται ο χρυσός εν αναμονή Fed - Στο -0,35% και τα 1.510,35 δολ. ανά ουγγιά
Παρά τις νέες απώλειες, το πολύτιμο μέταλλο παραμένει πάνω από τη ζώνη των 1.500 δολ. ανά ουγγιά
Νέες απώλειες καταγράφει σήμερα Τετάρτη (21/8) ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ετήσια συνάντηση της Federla Reserve στο Jackson Hole, η οποία ξεκινάει αύριο Πέμπτη (22/8).
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 υποχωρεί κατά -0,35% στα 1.510,35 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τη ζώνη των 1.500 δολ. ανά ουγγιά.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί η ομιλία του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, την ερχόμενη Παρασκευή, με τον αναλυτή της Saxo Bank, Ole Hansen, να δηλώσει ότι «αναμένουμε ορισμένα πυροτεχνήματα».
Σύμφωνα με τον αναλυτή εμπορευμάτων στο Investing.com, Barani Krishnan, οι επενδυτές θα αναμένουν περαιτέρω ενδείξεις από τη Federal Reserve αναφορικά με τη νομισματική πολιτική των επόμενων μηνών προτού προχωρήσουν σε νέες κινήσεις που θα αφορούν τον χρυσό.
Παράλληλα, τα πρακτικά από τις τελευταίες συνεδριάσεις της Federal Reserve και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα βρεθούν επίσης στο επίκεντρο, εν αναμονή περαιτέρω πληροφοριών για τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.
Όσον αφορά τις εμπορικές τριβές ΗΠΑ και Κίνας, η είδηση ότι η Ουάσιγκτον θα επεκτείνει κατά 90 ημέρες την άδειά της προς την Huawei Technologies οδήγησε σε νέα αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, απομακρύνοντας τους επενδυτές από το «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης