Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borghi (Lega): Ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ιταλία είναι βιώσιμος χωρίς τον Conte

Borghi (Lega): Ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ιταλία είναι βιώσιμος χωρίς τον Conte
Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Matteo Salvini (επικεφαλής της Lega) δήλωσε ότι τώρα που παραιτήθηκε ο Giuseppe Conte είναι βιώσιμος ο κυβερνητικός συνασπισμός
Ακόμα ένα σενάριο σχετικά με το μέλλον της ιταλικής κυβέρνησης ρίχνει στο τραπέζι ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Matteo Salvini, οποίος είναι επικεφαλής της Lega.
Ειδικότερα, ο Claudio Borghi υποστήριξε ότι μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Giuseppe Conte ο κυβερνητικός συνασπισμός (Lega, Κίνημα Πέντε Αστέρων) είναι βιώσιμος.
«Ο συνασπισμός της Lega και του Κινήματος των Πέντε Αστέρων παραμένει βιώσιμος χωρίς τον Conte» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η πολιτική κρίση στην Ιταλία κορυφώθηκε χθες (20/8/2019) μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού, Giuseppe Conte.
Πλέον, το μπαλάκι έχει περάσει στα χέρια του προέδρου Sergio Mattarella, ο οποίος θα δώσει σήμερα (21/8/2019) το έναυσμα για την έναρξη των διαβουλεύσεων με τους επικεφαλής της Βουλής και της Γερουσίας και με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού μιας νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.
Οι διαβουλεύσεις αυτές θα διαρκέσουν έως αύριο Πέμπτη 22/8 το βράδυ, και εάν διαφανεί πως τα κόμματα χρειάζονται επιπλέον χρόνο για να εμβαθύνουν και να καθορίσουν ένα πλαίσιο συμφωνίας, τότε θα δοθεί μια ακόμα ημέρα για διαβουλεύσεις.
Άλλο περιθώριο δεν θα υπάρξει, τουλάχιστον αυτή είναι η γραμμή που θέλει να περάσει ο Mattarella, καθώς είναι προφανές πως σε περίπτωση που διαφανεί πως υπάρχει η βάση για το σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, οι διαβουλεύσεις θα παραταθούν για μερικές εβδομάδες.
Εάν όμως η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να δώσει μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, ο Mattarella είναι αποφασισμένος να δώσει εντολή σχηματισμού μιας μεταβατικής κυβέρνησης που θα οδηγήσει την Ιταλία σε πρόωρες εκλογές εντός του φθινοπώρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης