Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας μετά την πτώση στη Wall - Στο -0,28% και τις 20.618,57 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας μετά την πτώση στη Wall - Στο -0,28% και τις 20.618,57 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,19% στις 26.282 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Τετάρτη (21/8) οι αγορές της Ασίας, μετά την πτώση που σημειώθηκε στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,28% στις 20.618,57 μονάδες, με τις μετοχές των SoftBank και Mazda Motor να υποχωρούν κατά -2,86% και -3,23% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα η μετοχή της Fast Retailing ενισχύθηκε κατά +1,21%.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +0,22% στις 1.964,65 μονάδες, παρά το γεγονός ότι η μετοχή της Kia Motors υποχώρησε κατά -0,58%, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 κατέγραψε σημαντική πτώση της τάξεως του -0,94% στις 6.483,30 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,19% στις 26.282 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Geely Automobile και Sunny Optical ενισχύονται κατά +0,36% και +1,52% αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted παρέμεινε οριακά αμετάβλητος, και συγκεκριμένα στο +0,03% και τις 10.525,80 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε στο +0,01% και τις 2.880,33 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component υποχώρησε κατά -0,18% στις 9.311,94 μονάδες.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, οι δασμοί στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η «σκληρή» στάση του απέναντι στο Πεκίνο θα αποδειχθεί επωφελής μακροπρόθεσμα.
«Ήρθε η χώρα, είτε αυτό είναι καλό για τη χώρα μας είτε κακό για τη χώρα μας μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τον Jeffrey Halley της Oanda, οι αγορές διατηρούν στάση αναμονής ενόψει της ομιλίας του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, στο ετήσιο συνέδριο του Jackson Hole, με τον ίδιο να αναφέρει πως «οι επενδυτές αναμένουν ότι ο Powell θα σηματοδοτήσει την έναρξη ενός αναζωογονητικού κύματος χαλάρωσης από τη Fed».
Ωστόσο, ο αναλυτής της Oanda διευκρινίζε πως τα μακροοικονομικα στοιχεία των ΗΠΑ «απλά δεν υποστηρίζουν την ανάγκη για έναν επιθετικό κύκλο χαλάρωσης».
Άνοδο καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα οποία έδειξαν πτώση στα αποθέματα των ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,65% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,42 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,46% στα 56.39 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία οτυ Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 3,5 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στα 1,9 εκατ. βαρέλια.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα οποία έδειξαν άνοδο των αποθεμάτων κατά τις δύο προηγουμένες εβδομάδες, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση.
Παράλληλα, οι επενδυτές θα δώσουν ιδιαίτερα έμφαση στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federla Reserve, τα οποία θα δημοσιευθούν σήμερα και τα οποία θα προσφέρουν περαιτέρω πληροφορίες αναφοικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η τράπεζα κατά τους επόμενους μήνες.
Όσον αφορά τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η διαμάχη των δύο χωρών θα τελειώσει το 2020, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, να διευκρινίζει ωστόσο ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να «αγωνίζεται» απέναντι στο Πεκίνο ακόμα και αν η διαμάχη προκαλέσει βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης