Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Χωρίς ειδήσεις συνεχίζει να… πηγαίνει η αγορά και η συσχέτιση με τις ξένες αγορές είναι αυξημένη. Μία η ένταση στον λεγόμενο εμπορικό πόλεμο είναι στα ύψη και ρίχνει τις αγορές και μετά κάνει μία δήλωση ο Τραμπ και ηρεμούν οι αγορές. Κάτι θετικό βγαίνει στην Ιταλία και βοηθάει και μετά πάλι γίνεται κάτι και πέφτουν οι αγορές.

Σήμερα ενώ περίμεναν πως η Ιταλία και ο εμπορικός πόλεμος θα επηρεάσουν αρνητικά τις αγορές άνοιξε με άνοδο η Ευρώπη και προσπαθεί και η Ελλάδα. Στο εσωτερικό λίγο η ειδησεογραφία για τη ΔΕΗ βοηθάει αλλά μάλλον είναι μόνη της.

Ο τζίρος στο ξεκίνημα είναι χαμηλός και η αγορά θέλει μία καλή ανοδική σήμερα για να φτιάξει το γράφημά της και να βελτιώσει την επενδυτική ψυχολογία. Βλέπουμε όπως πως οι τράπεζες έχουν λίγο θέμα πάλι σήμερα.

AEGEAN: Βγήκαν λίγο μετά το άνοιγμα ανοικτές πωλήσεις με αποτέλεσμα η μετοχή να πάει στο -4,94% και στα 7,70 ευρώ. Μπήκαν εντολές αγορές λίγο πιο πάνω άμεσα και πάει να μαζευτεί η πτώση.

ΟΤΕ: Βγαίνουν κομμάτια στα 12 ευρώ και σήμερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική συνεχίσει να έχει καλή συμπεριφορά και αντιδρούν Alpha Bank και Πειραιώς οι οποίες ενισχύονται άνω του 1%. Η Eurobank έχει και πάλι ένα θεματάκι καθώς εξακολουθούν και βγαίνουν πολλά χαρτιά λίγο πάνω από τα 0,68 ευρώ.

ΔΕΗ: Με μικρή άνοδο η μετοχή. Θα καταργηθεί η έκπτωση συνέπειας 10% που είχε ήδη μειωθεί από το 15% προκειμένου να ενισχυθούν τα έσοδα και η ρευστότητα. Γίνονται κάποια βήματα που τα βλέπει θετικά η αγορά, αν και για τους καταναλωτές δεν θα είναι θετικά. Από την άλλη νομίζουμε πως η σύγκριση τιμών με τους ανταγωνιστές δεν βάζει τη ΔΕΗ σε μειονεκτική θέση.

Πρέπει να παρθούν μέτρα για ενίσχυση της ρευστότητας και προκειμένου να μπορέσει να διαπραγματευτεί εκ νέου τα δάνειά της και να φύγει ένα βάρος και από τις τράπεζες και από τους επενδυτές. Θα προχωρήσει όπως φαίνεται και η τιτλοποίηση και υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον, επομένως βοηθάει και αυτό στη ρευστότητα.

ΤΙΤΑΝ: Με μικρό όγκο ενισχύεται 1,5% και βρίσκεται στα 19,30 ευρώ. Από τις μετοχές που έχουν μείνει πίσω λόγω της δημόσιας πρότασης.

LAMDA: Λόγω των θετικών εξελίξεων αφού είναι πλέον εμφανέστατη η διάθεση και προχωράει η κυβέρνηση το θέμα του Ελληνικού, η μετοχή βρίσκεται ξανά το δρόμο της προς τα 9 ευρώ.

MODA BAGNO: Στο +13% και στα 0,5450 ευρώ. Αν κλείσει πάνω από 0,49 ευρώ σήμερα η μετοχή, θα γράφει κέρδη μικρά βέβαια από την αρχή του έτους με την αγορά να έχει σημαντικά υψηλότερη άνοδο. Στα πρώτα λεπτά έχει κάνει όγκο 12 χιλ. τεμάχια. Αυτό και αν είναι ρεκόρ!

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Και εκεί που λες τα έχεις δει όλα από τη συγκεκριμένη, οι εκπλήξεις δε σταματούν. Το τραγικό δυστύχημα στον Πόρο έγινε με το δικό της ελικόπτερο. Βέβαια, το είχε νοικιάσει σε άλλη εταιρεία και επομένως θα περιμένουμε κάποιες επιπλέον εξηγήσεις από την εισηγμένη.

Φανταζόμαστε πως στο ενοικιαστήριο περιλαμβάνονται οι όροι για ασφάλεια, καταστροφή κ.α. Η μετοχή έχει κάνει μικρό όγκο και βγαίνουν κάποιες πωλήσεις στα 2,15 ευρώ και λίγο χαμηλότερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης