Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Φυσιολογικό να υπάρχουν εμπορικές διαφορές με τις ΗΠΑ - Σημαντικές οι σχέσεις των δύο χωρών

tags :
ΥΠΕΞ Κίνας: Φυσιολογικό να υπάρχουν εμπορικές διαφορές με τις ΗΠΑ - Σημαντικές οι σχέσεις των δύο χωρών
Το κινεζικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε τη σχέση Πεκίνου και Ουάσιγκτον ως μία από τις σημαντικότερες διμερείς σχέσεις παγκοσμίως
Στη σημασία των διμερών σχέσεων ανάμεσα στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρθηκε σήμερα (21/8) το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών, διευκρινίζοντας ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες για τα εμπορικά ζητήματα.
Ειδικότερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «είναι φυσιολογικό για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα να έχουν διαφορές στο εμπόριο», διευρκινίζοντας εν συνεχεία ότι «το κλειδί είναι να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα μέσω του διαλόγου».
Παράλληλα, η πλευρά του Πεκίνου τόνισε ότι «η σχέση ΗΠΑ και Κίνας είναι μία από τις πιο σημαντικές διμερείς σχέσεις παγκοσμίως».
Σημειώνεται ότι χθες (20/8) η Κίνα εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της αναφορικά με τη δοκιμή πυραύλου που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ, μία εξέλιξη που θα μπορούσε να ξεκινήσει μία νέα κούρσα εξοπλισμών.
Όσον αφορά τα εμπορικά ζητήματα των δύο χωρών, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η διαμάχη των δύο χωρών θα τελειώσει το 2020, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, να διευκρινίζει ωστόσο ότι η Ουάσιγκτον θα διατηρήσει τη «σκληρή» στάση απέναντι στο Πεκίνο, ακόμα και αν η διαμάχη προκαλέσει βραχυπρόθεσεμς επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης