Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street, με εταιρικά στο επίκεντρο - Εν αναμονή των πρακτικών Fed

tags :
Κέρδη στη Wall Street, με εταιρικά στο επίκεντρο - Εν αναμονή των πρακτικών Fed
Τα «βλέμματα» στρέφονται στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed
Με σημαντική άνοδο άνοιξαν σήμερα (21/8/2019) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο ορισμένων ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ τα «βλέμματα» στρέφονται και στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), που αναμένεται να δημοσιευθούν απόψε.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,8% στις 26.175 mονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,8% στις 2.923 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,8% υψηλότερα, στις 8.010 μονάδες.

Image
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τα πρακτικά της Fed, προκειμένου να αναζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ κατά τους επόμενους μήνες.
Σε αυτή τη συνεδρίαση, η Fed μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, διευκρινίζοντας ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν ανοίγει έναν νέο γύρο νομισματικής χαλάρωσης.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται, εν τω μεταξύ, και στην ετήσια συνεδρίαση της Fed στο Jackson Hole, και στην ομιλία του προέδρου της, Jerome Powell, στις 23 Αυγούστου.
Εν τω μεταξύ, νέα επίθεση στη Fed και στον Powell εξαπέλυσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, τονίζοντας πως το μοναδικό πρόβλημα της αμερικανικής οικονομίας είναι η κεντρική τράπεζα και η πολιτική της.
Παράλληλα, παρομοίασε τον Powell με παίκτη του γκολφ που δεν μπορεί να πετύχει πόντο, καθώς δεν έχει το χάρισμα.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο βρίσκονται τα εταιρικά αποτελέσματα, με τη μετοχή της Target να σημειώνει «άλμα» άνω του 16% και ανέρχεται σε ιστορικά υψηλά, καθώς η αμερικανική εταιρεία λιανεμπορίου ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών για το δεύτερο τρίμηνο.
Παράλληλα, η Lowe's ενισχύεται κατά 10%, επίσης στον απόηχο των ισχυρότερων των αναμενόμενων τριμηνιαίων της αποτελεσμάτων.
Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα έρχονται σε μια περίοδο που οι επενδυτές ανησυχούν για μια πιθανή επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε χθες βράδυ ότι η κυβέρνησή του εξετάζει πιθανές μειώσεις φόρων και επεδίωξε να υποβαθμίσει τις ανησυχίες της αγοράς ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μπορεί να οδηγείται σε ύφεση.
Οι ενδείξεις ότι κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες είναι έτοιμες να παρέμβουν με πρόσθετα μέτρα για να στηρίξουν την επιβραδυνόμενη ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας βοήθησαν τις αγορές μετοχών να επιβιώσουν επί σειρά μηνών υψηλής μεταβλητότητας, αλλά παραμένουν σε τροχιά να κλείσουν τον Αύγουστο χαμηλότερα.
Οι φόβοι για μια παγκόσμια ύφεση έχουν απομακρύνει τους επενδυτές από τα πιο ριψοκίνδυνα assets και τους έχουν στρέψει στα πιο ασφαλή «καταφύγια», όπως τα κρατικά ομόλογα και ο χρυσός.
Ο Dow υποχωρεί περισσότερο από 3% από τις αρχές του Αυγούστου, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq καταγράφουν απώλειες τουλάχιστον 2%.
Από την άλλη, ο χρυσός ενισχύεται περισσότερο από 5%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ έχει υποχωρήσει περίπου κατά 40 μονάδες βάσης.
Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται σήμερα κατά 3 μονάδες βάσης, στο 1,59%, από 1,559% στο προηγούμενο κλείσιμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης