Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Σημαντική για την Ευρωζώνη η γερμανική οικονομία - Μεγάλη η συμβολή στο TARGET2

DBRS: Σημαντική για την Ευρωζώνη η γερμανική οικονομία - Μεγάλη η συμβολή στο TARGET2
Σχόλιο της DBRS για τη γερμανική οικονομία
Τη σημαντικότητα της γερμανικής οικονομίας (ΑΑΑ, σταθερό trend) για τη συνολική πορεία της ΕΕ και της Ευρωζώνης υπογραμμίζει σε σχόλιό της η DBRS, με αφορμή τις ανησυχίες για μία ύφεση, επικαλούμενη επιπλέον την άκρως σημαντική συμβολή της χώρας στο πρόγραμμα TARGET2 (Trans-European Automated Real-Time Gross Settlement Express Transfer System).
Επισημαίνεται πως το TARGET2 είναι ένα σύστημα πληρωμών υπό την ιδιοκτησία και τη διαχείριση του Ευρωσυστήματος -όπως αναφέρει η ΕΚΤ.
Είναι η κύρια ευρωπαϊκή πλατφόρμα για την επεξεργασία πληρωμών μεγάλων ποσών και χρησιμοποιείται τόσο από κεντρικές τράπεζες όσο και από εμπορικές τράπεζες για την επεξεργασία πληρωμών σε ευρώ σε συνεχή χρόνο.
«Στην Ευρώπη, η Γερμανία διαδραματίζει βασικό ρόλο στη ζώνη του ευρώ καθώς συνεισφέρει τα μέγιστα στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ), ύψους 3,33 τρισεκ. ευρώ που αντιπροσωπεύει το 29% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης.
Αυτό σημαίνει ότι κάθε είδους ύφεση στη Γερμανία θα επηρεάσει πιθανώς την ανάπτυξη της Ευρωζώνης συνολικά.
Η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας και η άποψη της αγοράς για τη χώρα ως πηγή ασφάλειας για τα κεφάλαια, οδήγησαν τη Γερμανία να είναι επίσης ο κύριος απαιτητής για το TARGET2. (…)
Η Γερμανία παρουσιάζει τη μεγαλύτερη θετική συνεισφορά στο υπόλοιπο, σχεδόν σε ένα τρισεκ. ευρώ (942 δισ. ευρώ), ή το 82% των απαιτήσεων.
Αντίθετα, η Ιταλία παρουσιάζει τις μεγαλύτερες υποχρεώσεις, 447 δισεκ. ευρώ, και η Ισπανίας 407 δισεκ. ευρώ», σχολιάζει ο καναδικός οίκος.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης