Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες δημιουργούν επιλεκτικό ενδιαφέρον

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες δημιουργούν επιλεκτικό ενδιαφέρον
ΑΓΟΡΑ: Έχουν αλλάξει αρκετά και υπάρχει πλέον διάθεση να προχωρήσουν θέματα που ήταν κολλημένα επί σειρά ετών. Αυτό αποτελεί κατά την άποψή μας θετική εξέλιξη για το ΧΑ. Το γεγονός ότι προχωράει το Ελληνικό, βρίσκεται η χρυσή τομή για τις επενδύσεις της Cosco, αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για τη ΔΕΗ, είναι θετικό.

Ζήσαμε τόσα χρόνια στο ΧΑ με το περιβάλλον για τις επιχειρήσεις να είναι αδιάφορο για να μην πούμε εχθρικό. Μη θυμηθούμε εκφράσεις «… και να μη στεριώσεις πουθενά» για μεγάλη επένδυση. Τώρα δηλαδή θα φοβηθούμε; Ελπίζουμε βέβαια η καλή διάθεση να μην κολλήσει στη γραφειοκρατία και να δούμε μετά να αφήνονται στην τύχη τους όλα.

Το ΧΑ δείχνει πως τις θέλει τις αλλαγές. Ο ΑΔΜΗΕ ξεκίνησε έντονα ανοδικά λόγω των δημοσιευμάτων που θέλουν το δημόσιο να μένει μέτοχος μειοψηφίας. Η Lamda συνεχίζει ανοδικά μετά τις αποφάσεις που πάρθηκαν. Η ΔΕΗ επίσης ενισχύεται.

ΑΔΜΗΕ: Η στήλη έχει γράψει πολλές φορές πως θεωρεί τη μετοχή εξαιρετικά φθηνή και μία από τις φθηνότερες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, η οποία μάλιστα έχει απόδοση χαμηλότερη από την αγορά. Σήμερα ενισχύεται άνω του 3% και βρίσκεται στα 2,11 ευρώ με όγκο 60 χιλ. τεμάχια.

LAMDA: Μετά τη χθεσινή κίνηση δίνεται συνέχεια σήμερα. Στα 9,52 ευρώ με άνοδο 3,59% και όγκο 10 χιλ. τεμάχια.

ΔΕΗ: Η επιβεβαίωση της στήριξης ώθησε αρκετούς σε τοποθετήσεις. Στα 2,6760 ευρώ και στο +1,36% με όγκο περίπου 60 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Για να δούμε πόσο μπορούν να βοηθήσουν την αγορά. Χθες έκλεισαν σε σημείο που τεχνικά αφήνει όλες τις επιλογές ανοικτές. Σήμερα αν ενισχυθούν θα βελτιώσουν την τεχνική τους εικόνα. Δεν έχουν όμως και μεγάλη διάθεση στο ξεκίνημα. Μέχρι οριακή άνοδος παρατηρείται αλλά η αδυναμία είναι δεδομένη στο άνοιγμα.

JUMBO: Έχει πιεστεί αρκετά και με μεγάλο όγκο. Προφανώς κάποιοι μειώνουν θέσεις αλλά ποιος μπορεί να έχει παράπονο από την πορεία αυτής της μετοχής στο ταμπλό του ΧΑ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Θετική εξέλιξη η αγορά μετοχών από τον κ.Περιστέρη. Όταν αγοράζεις μετά από τέτοιο ράλι προφανώς και θεωρείς φθηνή τη μετοχή και πως έχει προοπτικές η εταιρεία. Στα 7,30 ευρώ με άνοδο 0,83% και όγκο 5 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η συμπεριφορά της μετοχής είναι υποδειγματική και δείχνει πως κάποιοι μεταξύ 2-2,20 ευρώ μαζεύουν όλη την προσφορά. Στα 2,20 ευρώ πλέον η μετοχή με καλό όγκο και επιθετικές διαθέσεις. Προφανώς και αν ξεκολλήσουν οι μεγάλες επενδύσεις θα πάρει η συγκεκριμένη ένα καλό κομμάτι έργου.

ΟΤΕ: Συνεχίζουν να βγαίνουν πολλά κομμάτια στα 12 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Άμεση η αντίδραση της μετοχής μετά τη διόρθωση και πλέον είναι στα 1,77 ευρώ με αποτίμηση περίπου 20 εκατ. ευρώ. Είχε φτάσει βέβαια και κοντά στα 2 ευρώ, αλλά θεωρούμε πως στα 1,80 ευρώ που έγινε και μεγάλος όγκος ήταν το σημείο… αναφοράς.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Μικρή η επίπτωση από την πτώση του ελικοπτέρου λέει η εταιρεία και σημειώνει πως ήταν ασφαλισμένο. Θα γίνει και γενική συνέλευση και βλέπουμε πως υπάρχουν θέματα περί αναδιοργάνωσης που στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας. Ίδωμεν…

ΚΕΚΡΟΨ: Ξεχωρίζει σήμερα μεταξύ των μικρών εταιρειών καθώς συνεχίζει ανοδικά. Στα 3,09 ευρώ με άνοδο 1,64% και όγκο 5 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 61 εκατ. ευρώ.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Κινητικότητα με το ξεκίνημα και όγκος 14 χιλ. τεμάχια. Στα 0,56 ευρώ η τιμή της μετοχής.

MODA BAGNO: Συνεχίζει και σήμερα ανοδικά με καλές εντολές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης