Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλακτική άνοδος στη Wall Street, με το «βλέμμα» στο Jackson Hole

tags :
Επιφυλακτική άνοδος στη Wall Street, με το «βλέμμα» στο Jackson Hole
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην ετήσια συνάντηση της Fed στο Jackson Hole
Με επιφυλακτική άνοδο άνοιξε σήμερα (22/8/2019) η Wall Street, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην ετήσια συνάντηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) στο Jackson Hole.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,4% στις 26.317 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 2.937 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,3% υψηλότερα, στις 8.042 μονάδες.

Image
Η συνάντηση στο Jackson Hole αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα εντός της ημέρας, με τον πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας, Jerome Powell, να αναμένεται να δώσει ομιλία αύριο (23/8).
Σήμερα, αναμένεται να μιλήσουν οι πρόεδροι των Fed Φιλαδέλφεια και Ντάλας, Patrick Harker και Robert Kaplan.
Χθες, η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα δημοσίευσε τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Ιουλίου, κατά την οποία είχε προβεί σε μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.
Σύμφωνα με τα πρακτικά, η τράπεζα επιθυμεί να παραμείνει ευέλικτη στην εφαρμογή των αλλαγών της που σχετίζονται με τη νομισματική πολιτική.
Τα πρακτικά έδειξαν ότι τα στελέχη της Fed ήταν βαθιά διχασμένα σχετικά με το αν έπρεπε ή όχι να μειώσουν τα επιτόκια.
Δύο μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) ήταν υπέρ μιας μεγαλύτερης περικοπής στα επιτόκια, για να βοηθήσει την άνοδο του πληθωρισμού, ενώ άλλα μέλη δεν επιθυμούσαν καμία απολύτως αλλαγή.
Οι αγορές αναμένουν ότι η Fed θα προβεί σε μία περαιτέρω μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, με τις πιθανότητες να διαμορφώνονται στο 93,5%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Η πρόεδρος της Fed του Κάνσας, Esther George, δήλωσε σήμερα πως η κεντρική τράπεζα δεν έπρεπε να είχε μειώσει τα επιτόκια τον περασμένο μήνα, τονίζοντας ότι, κατά την άποψή της, δεν απαιτούνταν από τις παρούσε συνθήκες.
Το φετινό συμπόσιο της Fed πραγματοποιείται εν μέσω ανησυχιών για ύφεση, κυρίως λόγω του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Μάλιστα, σε ένα ακόμη «καμπανάκι» για επερχόμενη ύφεση, η καμπύλη αποδόσεων -το spread ανάμεσα στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ και σε εκείνη του 2ετούς- αντιστράφηκε εκ νέου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα.
Εν τω μεταξύ, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα, κατά 12.000, υποδηλώνοντας ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, παρά την επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας και τις ανησυχίες για ύφεση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης