Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές: Υπεράνω οποιασδήποτε αμφισβήτησης οι επιλογές της σημερινής κυβέρνησης

Κυβερνητικές πηγές: Υπεράνω οποιασδήποτε αμφισβήτησης οι επιλογές της σημερινής κυβέρνησης
Κυβερνητικές πηγές «απαντούν» στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού
Σαφείς αιχμές για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή την αλλαγή ηγεσίας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
«Για τους πολίτες που γνωρίζουν τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια, συνιστά ένδειξη αμετροέπειας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να μέμφεται την κυβέρνηση της ΝΔ για κομματικοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
"Με τις επιλογές της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίες είναι υπεράνω οποιασδήποτε αμφισβήτησης και εγγυώνται την αναβάθμιση και ακεραιότητα της επιτροπής, αποκαθίσταται η αμεροληψία της αρχής που είχε πληγεί βάναυσα", αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

ΣΥΡΙΖΑ: Η βιασύνη της ΝΔ την οδηγεί σε θεσμικό ατόπημα

«Η βιασύνη της ΝΔ να προτείνει νέα μέλη για την Επιτροπή Ανταγωνισμού την οδηγεί σε νέο θεσμικό ατόπημα», αναφέρει νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση με αφορμή τη δημοσιοποίηση των προτάσεων της κυβέρνησης για την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου «αφενός η νομολογία, ευρωπαϊκή και εθνική, προβλέπει την ολοκλήρωση της θητείας των μελών των ανεξάρτητων Αρχών. Αφετέρου η υπόθεση της παύσης των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και επίκειται η συζήτηση της αίτησης αναστολής στις 30 Αυγούστου».
Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «αδιανόητη οποιαδήποτε ενέργεια προς την κατεύθυνση της επιλογής νέων μελών», ενώ κάνει λόγο , για «ευθεία και απροκάλυπτη παρέμβαση σε δικαστικά εκκρεμή υπόθεση».
Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τη Νέα Δημοκρατία να μην προχωρήσει σε αυτή την επιλογή και «να συμμετάσχει στο διάλογο που ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την εντός των ημερών κατάθεση πρότασης τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής για την ενίσχυση της διαφάνειας στην επιλογή των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού».
«Σκοπός της πρότασης είναι να εναρμονιστεί ο Κανονισμός της Βουλής με το ν. 3959/2011 περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού, ώστε να υλοποιηθεί η βούληση του νομοθέτη, η επιλογή των μελών της εν λόγω ανεξάρτητης Αρχής να γίνεται με πλειοψηφία των 4/5 των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, όπως ισχύει για τις συνταγματικά κατοχυρωμένες Αρχές», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταλήξει: «Η ΝΔ έχει την ευκαιρία να αποδείξει στην πράξη ότι εννοεί την πίστη της στην ανεξαρτησία των αρχών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης