Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Θεαματική κίνηση με αφύπνιση και των τραπεζών

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Θεαματική κίνηση με αφύπνιση και των τραπεζών
ΑΓΟΡΑ: Εξελίχθηκε σε μία αρκετά καλή συνεδρίαση. Βοήθησαν φυσικά τα δημοσιεύματα για τις κυβερνητικές προθέσεις, δίνοντας σε επιμέρους μετοχές αρχικά κίνηση ανοδική, αλλά στη συνέχεια ακολούθησε σχεδόν όλο το ταμπλό.

Μείωση εταιρικού φόρου στο 24%, οι αποφάσεις για το Ελληνικό, για ΟΛΠ, τα μέτρα που σχεδιάζονται για ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ οδήγησαν τις συγκεκριμένες μετοχές σε άνοδο. Παράλληλα αφυπνίστηκαν και οι κατασκευαστικές μετοχές.

Το… κερασάκι ήταν στις τράπεζες, όπου εκεί αφού πήγαν αρκετά τεχνικά τις μετοχές και το δείκτη, αποφάσισαν σήμερα να δείξουν ότι σπάνε τεχνικές αντιστάσεις και άρα η διόρθωση ολοκληρώθηκε, οι πωλητές τελείωσαν και άλλα τέτοια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Για ένα μεγάλο διάστημα της ημέρας έβγαιναν αρκετές πωλήσεις αλλά προς το τέλος με πολλές μετοχές να έχουν πάρει φωτιά, οι τράπεζες δεν μπορούσαν να κρατηθούν. Εξαιρετική η Alpha Bank, πολύ καλά πήγε πάλι η Πειραιώς και η Εθνική και τελευταία η Eurobank που δυσκολεύτηκε κάπως να περάσει τα 0,7090 ευρώ.

Τελικά έκλεισε στα 0,7190 ευρώ με όγκο 4,2 εκατ. τεμάχια. Οι τράπεζες βοήθησαν στο να ξεπεράσει με ευκολία ο γενικός δείκτης τις 840 μονάδες και να κλείσει στις 845 μονάδες. Απαιτείται συνέχιση της κίνησης.

ΑΔΜΗΕ: Αγαπημένη μετοχή της στήλης, ειδικά όταν η αγορά ήταν πιο ψηλά και έπαιζαν όλες οι μετοχές πλην αυτής. Το +8,87% που έγραψε δεν το έχει γράψει άλλη φορά από τότε που μπήκε στο χρηματιστήριο. Πλέον η μετοχή βρίσκεται κοντά στο υψηλό των 2,29 ευρώ που είχε γράψει την 1η Αυγούστου.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τόσες συνεδριάσεις έδειχνε εξαιρετική συμπεριφορά και αρκετό μάζεμα. Όσα κομμάτια έβγαιναν αγοράζονταν με ευκολία, είτε ήταν πακέτα ιδίων μετοχών είτε της Amber Capital είτε μέσα από την αγορά. Λογικό να φύγει κάποια στιγμή πάνω από τα 2,20 ευρώ.

Ο αγοραστής δεν κούνησε από τα 2,23 ευρώ για αρκετή ώρα. Μόλις του έδιναν τα κομμάτια που ζητούσε έβαζε και άλλα. Η μετοχή έκλεισε στα 2,25 ευρώ με αγοραστές και στο +4,17%.

ΟΤΕ: Συνεχίζουν να βγαίνουν πολλά κομμάτια στα 12 ευρώ και η μετοχή δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την αγορά. Έκλεισε ακριβώς εκεί στα ίδια επίπεδα με τα χθεσινά.

ΕΚΤΕΡ: Πριν από λίγες συνεδριάσεις είχε διορθώσει μέχρι και τα 1,60 ευρώ από τα υψηλά των 1,99 ευρώ περίπου που είχε φτάσει. Άρχισε να βελτιώνει συμπεριφορά και σήμερα «ξέσπασε». Υπήρχε ενδιαφέρον για τον κλάδο συνολικά και έχουμε ξαναδεί κίνηση ανάλογη.

Ωστόσο ας έχουμε και στην άκρη του μυαλού μας το γεγονός ότι η εταιρεία έχει θεματάκια με την ελληνική γραφειοκρατία στην έκταση που έχει στην Πάρο και ίσως με τόσες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η νέα κυβέρνηση να δούμε και εδώ κάποια θετική εξέλιξη.

Στην τρέχουσα αποτίμηση θεωρούμε πως η μετοχή δεν αδικείται, εκτός και αν «ξεκολλήσει» το θέμα της Πάρου και μπορέσει το ακίνητο να πάρει αποτίμηση και να προχωρήσει το project. Υψηλό ημέρας στα 1,9750 ευρώ 0,01 ευρώ χαμηλότερα από το προηγούμενο και κλείσιμο στα 1,9350 ευρώ και στο +10,26% με όγκο 146 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Η ατζέντα της γενικής συνέλευσης λέει πολλά και πιστεύουμε ότι επιβεβαιώνει όσους έχουν «ποντάρει» στην πώληση του συγκροτήματος. Αυτό που εντυπωσίασε σήμερα είναι πως η μετοχή πήγε στο +10% με 25 χιλ. τεμάχια μόνο! Τόσο καιρό έκαναν τη μετοχή να φαίνεται πως διαλύεται και έκανε όγκους μεγάλους, αλλά μάλλον ήταν δικά τους!!

Το ένα θέμα λέει: Έγκριση αποφάσεως διοικητικού συμβουλίου με την οποία παρασχέθηκε εγγύηση υπέρ της θυγατρικής εταιρείας ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε. Άλλο θέμα είναι: επικύρωση του συνόλου των ληφθεισών αποφάσεων του Δ.Σ. και ιδίως αυτών που αφορούν στις εκτιμήσεις της αξίας των ακινήτων του Ομίλου κατά τη λήξη της κλειομένης χρήσης, και έγκριση των σχετικών διαχειριστικών πράξεων ως και των πράξεων εκπροσώπησης.

Επίσης: Διερεύνηση μεταβίβασης ζημιογόνων μέχρι τώρα δραστηριοτήτων εταιρειών ή κλάδων αυτών του Ομίλου και Διερεύνηση αναδιάρθρωσης της δομής της Εταιρείας και του Ομίλου. Στο +10,65% και στα 2,39 ευρώ με όγκο 33 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΜ: Με όγκο 21 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 0,86 ευρώ και στο +1,18%. Η αποτίμηση μόλις στα 34,5 εκατ. ευρώ. Έχει απόσταση από τα υψηλά της την ώρα που άλλες μετοχές την έκλεισαν. Αυτό ίσως της δώσει ένα προβάδισμα, σε όσους έχουν ρευστότητα και αναζητούν ευκαιρίες για αγορά.

ΜΟΝΤΑ: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική και πλέον από την αρχή του έτους ενισχύεται κατά 13%. Νομίζουμε πως το εξάμηνο θα επιβεβαιώσει την κίνηση και θα δείξει ότι αυτοί που πουλούσαν στα 0,30 ευρώ και κάτω μάλλον κάτι δεν υπολόγισαν καλά. Θα θέλαμε τώρα να δούμε ένα «χώνεμα» τιμών και συσσώρευση μέχρι την επόμενη κίνηση. Εκτός και αν κάποιοι βιάζονται.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης