Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Δεν υπάρχει ανάγκη για δημοσιονομική τόνωση στη Γερμανία, επί του παρόντος

Bundesbank: Δεν υπάρχει ανάγκη για δημοσιονομική τόνωση στη Γερμανία, επί του παρόντος
Δεν υπάρχει ανάγκη για δημοσιονομική τόνωση στη Γερμανία, εκτιμά η κεντρική τράπεζα της χώρας 
Η γερμανική οικονομία δεν έχει ανάγκη «επί του παρόντος» ένα πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης, διαβεβαίωσε σήμερα (22/8) η κεντρική τράπεζα της χώρας (Bundesbank).
Βέβαια, μόλις τρεις ημέρες νωρίτερα, η Bundesbank έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζοντας ότι η ύφεση για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται προ των πυλών, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι η χαλάρωση της βιομηχανικής παραγωγής και η πτώση των εξαγωγών είναι οι δύο βασικοί λόγοι γι' αυτήν την εξέλιξη.
Ειδικότερα, στη μηνιαία έκθεση της, η Bundesbank επισημαίνει ότι η γερμανική παραγωγή θα παραμείνει άτονη στο τρίτο τρίμηνο του 2019 και θα συνεχίσει να καταγράφει μικρή υποχώρηση.
Αυτό θα είναι το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο συρρίκνωσης -ο τυπικός ορισμός της ύφεσης- έπειτα από μια υποχώρηση της τάξης του 0,1% την περίοδο Απριλίου - Ιουνίου.
«Οι συνολικές οικονομικές επιδόσεις θα μπορούσαν να μειωθούν ελαφρά για άλλη μια φορά.
Κεντρικό στοιχείο είναι η συνεχιζόμενη κάμψη της βιομηχανίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση της Bundesbank.
Η οικονομία της Γερμανίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές και η Bundesbank δήλωσε ότι η εμπορική σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και η αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit έχουν επιπτώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης