Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λύση στο θέμα της μισθοδοσίας προσωπικού στο νοσοκομείο Βέροιας

Λύση στο θέμα της μισθοδοσίας προσωπικού στο νοσοκομείο Βέροιας
Λύση στο θέμα της μισθοδοσίας στο νοσοκομείο Βέροιας - Συγγνώμη ζήτησε ο διοικητής 
Τους τρόπους άμεσης διευθέτησης του προβλήματος της κάλυψης της μισθοδοσίας λοιπού επικουρικού προσωπικού του νοσοκομείου Βέροιας αποφάσισαν από κοινού ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Γιώργος Κίρκος και ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Το πρόβλημα έφερε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία κατήγγειλε ότι ο διοικητής των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας, με την απειλή της απόλυσης, κάλεσε τους 15 επικουρικούς υπαλλήλους να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία αναγράφεται ότι «το Νοσοκομείο δεν έχει πιστώσεις για να καταβάλει τον μισθό τους και έως ότου χρηματοδοτηθεί το Νοσοκομείο από το Υπουργείο δεν θα εγείρουν καμία απαίτηση για την καταβολή του μισθού τους».
Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ μετέβη σήμερα στο νοσοκομείο της Βέροιας συνοδευόμενος από την Οικονομική Υπηρεσία της 3ης ΥΠΕ για τη διευθέτηση του προβλήματος.
Ο κ. Κίρκος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την επίσκεψη, αναφερόμενος στο θέμα των υπεύθυνων δηλώσεων, σημειώνει ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου αφού έδωσε τις σχετικές εξηγήσεις στους εργαζόμενους, ανακάλεσε το αίτημά του και ζήτησε συγγνώμη για την άσκοπη ανησυχία που προκλήθηκε.
«Σημειώνουμε ότι για μέρος του λοιπού επικουρικού προσωπικού του νοσοκομείου Βέροιας, όπως και των άλλων νοσοκομείων, έχει ήδη από τις αρχές του 2019 δρομολογηθεί η διαδικασία μονιμοποίησής του, διαδικασία η οποία αναστάλθηκε λόγω των εκλογών και ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι αναμένουν την ολοκλήρωσή της» επισημαίνει ο κ. Κίρκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης