Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μεγαλύτερο κτίριο γραφείων στο κόσμο ανήκει στην Amazon και δεν το έχει στις ΗΠΑ

tags :
Το μεγαλύτερο κτίριο γραφείων στο κόσμο ανήκει στην Amazon και δεν το έχει στις ΗΠΑ
Την… Χάιντεραμπάντ της Ινδίας επέλεξε ο κολοσσός Amazon για να χτίσει και να λειτουργήσει κτίριο γραφείων 1.800.000 τμ!
Επάνω σε 9,5 στρέμματα έχτισε  το τεραστίων διαστάσεων νέο  κτίριο γραφείων της, η Amazon με χώρους γραφείων που καλύπτουν συνολικά 1,8 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα.
Την καρδιά της οικονομικής ζωής της Ινδίας την Χάιντεραμπάντ επέλεξε η Amazon
για το δικό της "μεγάλο γραφείο", αλλά όπως χαρακτηρίζεται και το μεγαλύτερο κτίριο του στον κόσμο από την άποψη της συνολικής έκτασης, σύμφωνα με την εταιρεία.
Το κτίριο μπορεί να φιλοξενήσει έως και 15.000 υπαλλήλους, σχεδόν το ένα τέταρτο των full time εργαζομένων που έχει η εταιρία στην Ινδία από τους  62.000 που διαθέτει συνολικά.
Η εταιρεία απασχολεί επίσης 155.000 συμβασιούχους στη χώρα, καθιστώντας την Ινδία τη μεγαλύτερη βάση της εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

The new Amazon office buildings in Hyderabad can accommodate up to 15,000 employees.

Η Amazon (AMZN) έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην επιχειρηματική της δραστηριότητα στην Ινδία τα τελευταία χρόνια.
Επέκτεινε τις δραστηριότητές της και φέρεται να αναζητά μερίδια σε τοπικές επιχειρήσεις λιανεμπορίου, καθώς μάχεται τη Walmart για τον έλεγχο μιας αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου που η Morgan Stanley εκτιμά ότι θα έχει αξία 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2027.
"Αυτό το νέο κτίριο της Amazon είναι μια απτή δέσμευση σε αυτή τη μακροπρόθεσμη σκέψη και τα σχέδιά μας για την Ινδία", δήλωσε σε δήλωσή του ο Amit Agarwal, επικεφαλής της εταιρείας της Ινδίας.
Η επιλογή δεν είναι τυχαία.
Η Ινδία μετρά ήδη πάνω από 600 εκατομμύρια χρήστες Διαδικτύου, αλλά η πλειοψηφία του πληθυσμού της εξακολουθεί να μην έχει επαφή με το διαδίκτυο.
Η Amazon προσπαθεί να επωφεληθεί από το εν λόγω δυναμικό, επιδιώκοντας να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε τομείς και υπηρεσίες επιθυμητές από τον Ινδικό πληθυσμό καθώς και στις δημοφιλέστερες διαλέκτους της χώρας.
Με αυτή την προοπτική ενόψει, το μεγαθήριο της Amazon, προβλέφθηκε να έχει τη δυνατότητα να επεκταθεί σε 68 στρέμματα ακόμη, περίπου 65 γήπεδα ποδοσφαίρου!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης