Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος (υπ. Εσωτερικών): Έως τα τέλη του έτους ο νόμος για την κατάργηση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Θεοδωρικάκος (υπ. Εσωτερικών): Έως τα τέλη του έτους ο νόμος για την κατάργηση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές
Μέσα στο χειμώνα το ν/σ που θα ξεκαθαρίζει τις αρμοδιότητες ανάμεσα σε Δήμους, Περιφέρειες και κεντρικό Κράτος
Την θέση ότι έως τα τέλη του έτους η κυβέρνηση θα φέρει νόμο, με τον οποίο θα καταργείται η απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 ο κ.Θεοδωρικάκος είπε πως στο ίδιο νομοσχέδιο θα προτείνει εκλογικός νόμος για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές και θα προωθείται η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού ενώ προανήγγειλε ότι «μέσα στο χειμώνα θα φέρουμε ένα συνολικό νομοσχέδιο για την αλλαγή του κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε και να ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες μεταξύ Δήμων, Περιφερειών και κεντρικού Κράτους».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπ.Εσωτερικών και στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, υποστηρίζοντας πως σε λίγους μήνες το πρόβλημα θα είναι τεράστιο.
«Εάν δεν αλλάξει ο ρυθμός ανακύκλωσης των απορριμμάτων θα καταστραφούμε.
Ανακυκλώνουμε σήμερα μόλις το 18% των απορριμμάτων, ενώ ο στόχος έπρεπε να είναι το 50%.
Εάν δεν πιάσουμε αυτό τον στόχο μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, θα αρχίσουμε να πληρώνουμε πρόστιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ο κ.Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι ο ΧΥΤΑ στη Φυλή δεν αντέχει παρά μόνο λίγους μήνες ακόμα.
«Προγραμματίζονται παρεμβάσεις επικουρικές για να αντέξει, αλλά το θέμα είναι μπροστά μας.
Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, θα κατατεθεί από την Περιφέρεια μία ολοκληρωμένη πρόταση, την οποία η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της Αττικής.
Αντιστοίχως πρέπει να κάνουμε τα πάντα σε ολόκληρη τη χώρα», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης