Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Ιταλία: Πρώτη αν και σε πτώση η Lega του Salvini με 31,3% - Δεύτερο το Δημοκρατικό Κόμμα με 24,6%

tags :
Δημοσκόπηση Ιταλία: Πρώτη αν και σε πτώση η Lega του Salvini με 31,3% - Δεύτερο το Δημοκρατικό Κόμμα με 24,6%
Στην τρίτη θέση το Κίνημα των 5 Αστέρων που δείχνει σημάδια ανάκαμψης με 20,8%
Πρώτη πολιτική δύναμη στην Ιταλία παραμένει η Lega του Matteo Salvini, αν και εμφανίζει να χάνει δυνάμεις τουλάχιστον σε σχέση με το ποσοστό που έλαβε στις πρόσφατες ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Tecne που δημοσιεύθηκε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η Lega προηγείται με 31,3% ποσοστό όμως μειωμένο σε σύγκριση με το 34,4% που έλαβε στις ευρωεκλογές.
Ακολουθεί το Δημοκρατικό Κόμμα με 24,6%, έχοντας ενισχύσει τα ποσοστά του κατά δύο περίπου ποσοστιαίες μονάδες (στις ευρωεκλογές έλαβε το 22,7% των ψήφων) ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα των 5 Αστέρων του Luigi Di Maio, το οποίο και αυτό φαίνεται να ανακάμπτει από το 17,8% που πήρε στις εκλογές του Μαΐου, καθώς πλέον ανιχνεύεται στο 20,8%.
Οριακή υποχώρηση στη δυναμική του καταγράφει και η Forza Italia του Berlusconi, η οποία λαμβάνει το 8,3% (8,8% έλαβε στις ευρωεκλογές) ενώ άνοδο, έστω και οριακή, καταγράφει και το ακροδεξιό κόμμα Fratelli d’ Italia με 6,7% (από 6,5% στις ευρωεκλογές).
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα, ότι αν η Ιταλία πήγαινε τώρα σε εκλογές, το 48,3% των Ιταλών δεν θα ψήφιζε ενώ ενδεικτικό της πολιτικής ρευστότητας που επικρατεί είναι ότι η δυνητική δεξαμενή των ψηφοφόρων είναι ανοιχτή σε όλα τα κόμματα.
Όσον αφορά στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, το 65% λέει ότι η προσφυγή στις κάλπες θα ήταν η καλύτερη λύση για την έξοδο από την κρίση, το 50% υποστηρίζει ότι ήταν ορθό που να προκληθεί τώρα η κυβερνητική κρίση ενώ το 38% αναφέρει πως θα ήταν καλύτερο η συγκυβέρνηση Lega – M5S να εξαντλήσει τη θητεία της.
 
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης