Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ιαπωνία: Κρίσιμη για την εθνική μας ασφάλεια η συνεργασία με τη Ν. Κορέα - Καλούμε τη Σεούλ να λάβει μία σοφή απόφαση

Ιαπωνία: Κρίσιμη για την εθνική μας ασφάλεια η συνεργασία με τη Ν. Κορέα - Καλούμε τη Σεούλ να λάβει μία σοφή απόφαση
Το Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας τονίζει ότι η Σεούλ δεν έχει εκτιμήσει σωστά την αυξανόμενη απειλή που θέτει η Βόρεια Κορέα
Έκκληση προς τη Νότια Κορέα να λάβει σοφές αποφάσεις απηύθυνε σήμερα (23/8) η Ιαπωνία, αναοφρικά με τις μελλοντικές σχέσεις των δύο χωρών, στον απόηχο της ανακοίνωσης από την πλευρά της Σεούλ ότι αναστέλλεται η συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών με το Τόκιο.
Ειδικότερα, το ιαπωνικό Υπουργέιο Άμυνας εξέφρασε τη δυασρέσκειά του απέναντι στην απόφαση της Νότιας Κορέας να αναστείλλει τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες, τονίζοντας ότι η Σεούλ δεν έχει εκτιμήσει σωστά την αυξανόμενη απειλεί που θέτει η Βόρεια Κορέα για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.
«Οι επαναλαμβανόμενες πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας απειλούν την εθνική μας ασφάλεια», ανέφερε χαρακτηρτιστικά η ανακοίνωση του Υπουργείου, προσθέτοντας ότι «η συνεργασία ανάμεσα στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι κρίσιμη».
«Καλούμε άμεσα τη Νότια Κορέα να λάβει μία σοφή απόφαση», πρόσθεσε το Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, ενώ νωρίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας εξέφρασε επίσης την έντονη διαμαρυτία του απέναντι στην απόφαση της Σεούλ να σταματήσει να μοιράζεται πληροφορίες που σχετίζονται με τη Βόρεια Κορέα.
Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Σεούλ δήλωσε ότι πραγματοποίησε διαβουλεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν αποφσίσει την αναστολή της συμφωνίας συνεργασίας με το Τόκιο.
Η Σεούλ πραγματοποίησε επαφές με την Ουάσιγκτον μέσω των αντίστοιχων εθνικών συμβουλίων ασφαλείας των δύο χωρών πριν προχωρήσει στη σχετική απόφαση, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap.
Μέσω της Γενικής Συμφωνίας Στρατιωτικής Πληροφόρησης, οι δύο χώρες μοιράζονταν πληροφορίες αναφορικά με τα πυραυλικά και πυρηνικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας, με την πλευρά των ΗΠΑ να εκφράζει επίσης τη δυσαρέσκειά της απέναντι στη σχετική εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης