Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Οι ΗΠΑ πρέπει πρώτα να τηρήσουν τις δικές τους υποχρεώσεις και μετά να κάνουν κήρυγμα στις άλλες χώρες

tags :
Κίνα: Οι ΗΠΑ πρέπει πρώτα να τηρήσουν τις δικές τους υποχρεώσεις και μετά να κάνουν κήρυγμα στις άλλες χώρες
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Ουάσιγκτον να «επανεξετάσει» τη στάση της απέναντι στις δικές της υποχρεώσεις
Στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κάνουν κήρυγμα σε άλλες χώρες για τις διεθνείς υποχρεώσεις, αναφέρθηκε σήμερα (23/8) η Κίνα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Ειδικότερα, το κινεζικό ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να επανεξετάσουν πρώτα τη στάση τους απέναντι στις δικές τους υποχρεώσεις και να ξεκινήσουν να τις τηρούν πριν κάνουν κήρυγμα σε άλλες χώρες», αναφερόμενο κυρίως στις υποχρεώσεις απέναντι σε συμφωνίας μη διάδοσης όπλων και αφοπλισμού.
Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε ότι οι σχετικές συμφωνίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται συνθήκες για τη μη διάδοση πυρηνικών όπλων και τον έλεγχο των εξοπλισμών, «αποτελούν τους πυρλώνεις της παγκόσμιας ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας», ενώ πρόσθεσε ότι το Πεκίνο «είναι μία υπεύθυνη πλευρά η οποία συμμερφώνεται με τους διεθνείς κανόνες και τις υποχρεώσεις της».
Η παραπάνω ανακοίνωση έρχεται στον απόηχο της αποχώρησης των ΗΠΑ από τη Συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσης Εμβέλειας στις αρχές Αυγούστου μετά από 32 χρόνια κατά τα οποία βρισκόταν σε ισχύ.
Όσον αφορά την εμπορική διαμάχη των δύο χωρών, η κινεζική εφημερίδα Global Times ανέφερε νωρίτερα ότι το Πεκίνο θα ανακοινώσει σύντομα τα σχέδιά του για την επιβολή περαιτέρω δασμών σε ορισμένα αμερικανικά προϊόντα, ως «απάντηση» στους δασμούς που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ.
Μάλιστα, το Πεκίνο έχει καταστήσει σαφές ότι «εάν οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι προσκολλημένες στον δικό τους τρόπο, η Κίνα δεν έχει άλλη επιλόγή από το να λάβει αντίστοιχα αντίμετρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης