Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Celik (ΑΚΡ): Η παρουσία της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο

Celik (ΑΚΡ): Η παρουσία της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο
Δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΡ
Σταθερά προκλητική παραμένει η Τουρκία αναφορικά με την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο και την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ.
Μετά τις χθεσινές (22/8) δηλώσεις του Erdogan, τις προκλήσεις συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Omer Celik, σε συνέντευξή του.
Όπως υποστηρίξε «η παρουσία της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ευθυγραμμισμένη με όλα τα άρθρα του Διεθνούς Δίκαιο», ενώ επανέλαβε την πρόταση της Άγκυρας για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της κυπριακής ΑΟΖ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος σε χθεσινή (22/8) κοινή συνέντευξή του με τον πρωθυπουργό του ψευδοκράτους είχε υποστηρίξει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τη διερεύνηση των πόρων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Κανένα σχέδιο που αγνοεί την Τουρκία ή την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο», υποστήριξε και προσέθεσε «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων με την ίδια αφοσίωση».
Μάλιστα δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι «τα προβλήματα στην περιοχή προκαλούνται από τη λανθασμένη στάση των Ελληνοκυπρίων».
Αναφορικά με την ενοποίηση της Κύπρου ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους, Ersin Tatar, δήλωσε ότι η συμμετοχή της Τουρκίας στην όλη υπόθεση είναι απόλυτα απαραίτητη.
«Η Τουρκία πρέπει να παραμείνει εγγυητικό κράτος σε περίπτωση συμφωνίας για την ενοποίηση της Κύπρου», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «οι Τουρκοκύπριοι είναι βαθιά ικανοποιημένοι με την αφοσιωμένη στάση της Τουρκίας σε μια λύση».
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης