Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Πολύ ανήσυχος για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο ο Boris Johnson - Ζητά διεθνή δράση

Βρετανία: Πολύ ανήσυχος για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο ο Boris Johnson - Ζητά διεθνή δράση
Ανήσυχος για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο ο Βρετανός πρωθυπουργός 
Τη βαθιά ανησυχία του για την οικολογική καταστροφή στον Αμαζόνιο εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson, εν μέσω κατακραυγής κατά του Βραζιλιάνου προέδρου Jair Bolsonaro.
Παράλληλα, ζήτησε την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας και την προστασία των τροπικών δασών, καθώς η κυβέρνησή του δέχθηκε πίεση από τον Jeremy Corbyn για δράση εναντίον του προέδρου της Βραζιλίας.
"Ο πρωθυπουργός ανησυχεί βαθύτατα για την αύξηση των πυρκαγιών στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και την επίδραση της τραγικής απώλειας αυτών των πολύτιμων ενδιαιτημάτων.
Η επίδραση αυτών των πυρκαγιών θα γίνει αισθητή σε όλο τον κόσμο και γι' αυτό χρειαζόμαστε διεθνείς ενέργειες για την προστασία των τροπικών δασών του κόσμου.
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει έργα στη Βραζιλία για να το κάνει αυτό και ο πρωθυπουργός θα χρησιμοποιήσει τη G7 για να ζητήσει την ανανεωμένη εστίαση στην προστασία της φύσης και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Boris Johnson πριν από τη σύνοδο κορυφής G7 του Σαββατοκύριακου, μετά από πρόσκληση του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron.
Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Εργατικών προέτρεψε τον κ. Johnson την Παρασκευή να συντονίσει τη διεθνή πίεση εναντίον του προέδρου της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης