Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικός Τύπος: Ο Bolsonaro προωθεί μια πολιτική οικονομικής ανάπτυξης της Βραζιλίας σε βάρος των δασών

Γερμανικός Τύπος: Ο Bolsonaro προωθεί μια πολιτική οικονομικής ανάπτυξης της Βραζιλίας σε βάρος των δασών
Πιο σημαντική είναι η αύξηση της διεθνούς πίεσης σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, γιατί μόνο έτσι θα πληγούν οι βαρόνοι του αγροτικού τομέα και ο Bolsonaro
Αιχμές κατά του Βραζιλιάνου προέδρου Jair Bolsonaro αφήνει ο γερμανικός Τύπος για τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατακαίνε εδώ και μέρες παρθένα, τροπικά δάση του Αμαζονίου στη Βραζιλία προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές.
Η Neue Zürcher Zeitung κατηγορεί ουσιαστικά το Βραζιλιάνο πρόεδρος ο οποίος στηρίζει τις πρακτικές αποψίλωσης και άναρχης γεωργικής εκμετάλλευσης τροπικών δασών:
«Προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι οι αρνητικές εξελίξεις στη Βραζιλία φαίνεται να είναι η αρχή μόνο μιας ευρύτερης τάσης, εάν η κυβέρνηση της χώρας δεν πάρει αντίθετα μέτρα.
Σε αυτό το σημείο τα κράτη της Δύσης θα μπορούσαν να παίξουν έναν σημαντικό ρόλο αλλά όχι με μαθήματα και απειλές. Κάτι τέτοιο δεν νομιμοποιούνται να κάνουν χώρες με περισσότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τη Βραζιλία.
Πιο χρήσιμο θα ήταν να επιδείξουν ετοιμότητα να συμβάλουν και αυτά στην προστασία των τροπικών δασών».
Από την πλευρά της η Stuttgarter Zeitung σημειώνει:
«Για το καλό του παρθένου δάσους του Αμαζονίου και την περαιτέρω προστασία του παγκόσμιου κλίματος καλό θα ήταν οι έντονες διαμαρτυρίες να μη μείνουν χωρίς αποτέλεσμα (…)
Υπερβολικά αισιόδοξοι ωστόσο δεν μπορούμε να είμαστε αν ληφθεί υπόψη η αποφασιστικότητα του Bolsonaro και της ομάδας του, που προωθούν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας σε βάρος των δασών.
Γι αυτό πιο σημαντική είναι η αύξηση της διεθνούς πίεσης – σε πολιτικό αλλά πρωτίστως σε οικονομικό επίπεδο, γιατί μόνο έτσι θα πληγούν τόσο οι βαρόνοι του αγροτικού τομέα όσο και ο Bolsonaro».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης