Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο κοντά στο Πυθαγόρειο - Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία

tags :
Μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο κοντά στο Πυθαγόρειο - Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία
Στην περιοχή επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα
(UPD) Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Μεσόκαμπος της Σάμου, σε έκταση πίσω από το Πυθαγόρειο όπου πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν φτάσει ως τις παραλίες.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Σάμου Χριστόδουλο Σεβαστάκη, λόγω της πυρκαγιάς εκκενώθηκαν ήδη 5 ξενοδοχεία, με 1.000 άτομα, τα οποία απεγκλωβίστηκαν και μέσω θαλάσσης ενώ υποστήριξε πως η πυρκαγιά ξέσπασε πιθανότατα από κολώνα της ΔΕΗ.
Τουρίστες από δύο ξενοδοχεία της περιοχής και κάτοικοι του Μεσόκαμπου, μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έχουν πλέον ενισχυθεί και στην περιοχή βρίσκονται πλέον 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα ενώ νωρίτερα τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα πραγματοποίησαν ρίψεις νερού. Τις δυνάμεις της ΠΥ συνδράμουν και 88 εθελοντές με 27 οχήματα.
Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες με Super Puma, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες με C130.
Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.
Σημειώνεται ότι η Σάμος σήμερα βρισκόταν στον χάρτη της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ως μια περιοχή με υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης