Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Μεγάλη εμπορική συμφωνία των ΗΠΑ με τη Βρετανία, αμέσως μετά το Brexit

Trump: Μεγάλη εμπορική συμφωνία των ΗΠΑ με τη Βρετανία, αμέσως μετά το Brexit
O B. Johnson είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ, δήλωσε ο D. Trump
Για σύναψη μιας μεγάλης εμπορικής συμφωνίας των ΗΠΑ με τη  Βρετανία,  μετά το Brexit, έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump κατά τη συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό, B. Johnson, την Κυριακή 25/8, στη σύνοδο της G7 στη Γαλλία.
Ο D. Trump υποσχέθηκε ότι θα συνάψει με τη Βρετανία, μετά το "διαζύγιό" της από την ΕΕ,  «μια πολύ μεγάλη εμπορική συμφωνία, γρήγορα, πιο μεγάλη από όσες έχουν υπάρξει ποτέ», ενώ τόνισε ότι ο B. Johnson είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ.
Ειδικότερα, κληθείς ο Trump να μιλήσει για το τι συμβουλεύει B. Johnson όσον αφορά το Brexit, είπε ότι «δεν χρειάζεται συμβουλές, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά».
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, B. Johnson,  από την πλευρά του, χαρακτήρισε δύσκολες τις εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ, σημειώνοντας ωστόσο  ότι υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για τις βρετανικές επιχειρήσεις στην αμερικανική αγορά.
Ως προς τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, ο Johnson χαρακτήρισε δύσκολο να ικανοποιηθεί η επιθυμία των ΗΠΑ για μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία μέσα σε έναν χρόνο μετά το Brexit.
Στην πρώτη του συνάντηση με τον Donald Trump ως πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Johnson συζήτησε μτ ον Trump για μια ευρεία γκάμα θεμάτων, ανάμεσά τους και για το εμπόριο.
Πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες θα συνάψουν «μια φανταστική εμπορική συμφωνία, μόλις αρθούν τα εμπόδια».
Περαιτέρω, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα του στηρίζει «την εμπορική ειρήνη» αντί του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου και τάσσεται κατά της επιβολής δασμών. «Η άποψή μας σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο είναι ότι τασσόμαστε περισσότερο υπέρ της εμπορικής ειρήνης, γενικά», όπως είπε, προσθέτοντας «δεν μας αρέσουν οι δασμοί, γενικά».
Πάντως, ο D. Trump ανέφερε πως κανείς από τους ηγέτες της G7 δεν τον κατηγόρησε για την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με την Κίνα, παρά τις επικρίσεις που έχει διατυπώσει ο Γάλλος πρόεδρος, αλλά και ότι «αυτό που έχει κάνει η Κίνα είναι σκανδαλώδες».
Επισήμανε ότι οι ΗΠΑ είναι  κοντά στη σύναψη «μιας μεγάλης» εμπορικής συμφωνίας με την Ιαπωνία, για την ήδη εδώ και πέντε μήνες εργάζονται οι δύο χώρες.

Οι αναρτήσεις Trump

Της συνάντησής του με τον Βρετανό πρωθυπουργό, προηγήθηκαν οι αναρτήσεις του D. Trump  στο Twitter,  με τις οποίες απέρριψε τις αναφορές του Τύπου περί εντάσεων μεταξύ των ηγετών της G7 που συναντώνται στη Μπιαρίτς της Γαλλίας.
 «Προτού φτάσω στη Γαλλία τα Ψευδή και Απεχθή Μέσα έλεγαν ότι οι σχέσεις με τις άλλες 6 χώρες της G7 είναι πολύ τεταμένες και ότι οι δύο ημέρες συναντήσεων θα είναι καταστροφικές», έγραψε ο Trump και πρόσθεσε «έχουμε πολύ καλές συναντήσεις, οι Ηγέτες τα πάνε πολύ καλά μεταξύ τους και η Χώρα μας, οικονομικά, τα πάει πολύ καλά—μιλάνε για αυτή σε όλο τον κόσμο!».
Image





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης