Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύνοδος G7: Συμφωνία ηγετών για ενίσχυση του διαλόγου με τη Ρωσία - Μήνυμα Macron για Ιράν

Σύνοδος G7: Συμφωνία ηγετών για ενίσχυση του διαλόγου με τη Ρωσία - Μήνυμα Macron για Ιράν
Τι συμφώνησαν οι 7 ηγέτες για Ρωσία και Ιράν
«Nα ενισχύσουν τον διάλογο και τον συντονισμό» για τις τρέχουσες κρίσεις με τη Ρωσία , αλλά και να «στείλουν ένα μήνυμα στο Ιράν» φέρεται να συμφώνησαν οι ηγέτες της G7, οι οποίοι συναντώνται στη Μπιαρίτς της Γαλλίας.
Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, οι 7 ηγέτες στη διάρκεια το Σάββατο 24/8, συμφώνησαν «να ενισχύσουν τον διάλογο και τον συντονισμό» με τη Ρωσία, η οποία το 2014 αποκλείστηκε από την ομάδα των πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου, σημειώνοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να την επανεντάξουν σε αυτή.
Επιπλέον, σύμφωνα με πηγή από το Μέγαρο των Ηλυσίων, οι επτά ηγέτες συμφώνησαν ότι θα επιφορτιστεί ο Γάλλος πρόεδρος, E.Macron, «να συνομιλήσει και να απευθύνει μήνυμα προς το Ιράν».
«Ως πρόεδρος της G7, ο πρόεδρος όντως επιφορτίστηκε να συζητήσει και να στείλει μήνυμα στις ιρανικές αρχές, βάσει των συνομιλιών που είχαμε χθες», ανέφερε η γαλλική πηγή , προσθέτοντας ότι παραμένει προτεραιότητα το να μην μπορέσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, αλλά και να αποκλιμακωθεί η ένταση στον Κόλπο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης