Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύνοδος G7: Διαδήλωση στους δρόμους της Μπαγιόν με πορτρέτα του Macron

Σύνοδος G7: Διαδήλωση στους δρόμους της Μπαγιόν με πορτρέτα του Macron
Με τα κλεμμένα πορτρέτα του Γάλλου προέδρου οι διαδηλωτές στην Μπαγιόν
Nέα διαδήλωση στην πόλη  Μπαγιόν , που απέχει 8 χιλιόμετρα από το Μπιαρίτς όπου διεξάγεται η σύνοδος της G7, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 25/8.
Ήταν "μια πορεία πορτρέτων",  καθώς οι διαδηλωτές,  αυτή τη φορά «για το κλίμα και την κοινωνική δικαιοσύνη», κρατούσαν τα επίσημα πορτρέτα του Γάλλου προέδρου Ε. Macron που εκλάπησαν από δημαρχεία εδώ και μήνες.
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα με κυρίαρχο το «Κλίμα και κοινωνική δικαιοσύνη: Macron παραιτήσου, ας τον κατεβάσουμε!».
Σημειώνεται ότι η εν λόγω διαδήλωση διοργανώθηκε από τα οικολογικά και εναλλακτικά κινήματα ANV COP 21, Alternatiba και Bizi, με τους διοργανωτές να κάνουν λόγο για μια «100% μη βίαιη και με ξεσκέπαστα πρόσωπα» διαδήλωση.
 Παράλληλα, ακτιβιστές στους στενούς δρόμους της Μπιαρίτς έχοντας στα χέρια τους φωτογραφίες του Γάλλου προέδρου αναποδογυρισμένες, με τα κεφάλια προς τα κάτω, φώναζαν συνθήματα όπως «είμαστε πιο ζεστοί από το κλίμα» ή «και ένα και δύο και τρεις βαθμοί (Κελσίου), είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».
Αρκετοί κρατούσαν πακέτα που έμοιαζαν να περιέχουν φωτογραφία του Macron, τα οποία έγραφαν στα γαλλικά, τα αγγλικά, τα ισπανικά και τα βάσκικα «Κλίμα, κοινωνική δικαιοσύνη, πού είναι ο Macron;».
Σημειώνεται ότι την παραμονή της συνόδου της G7 , την Παρασκευή 23/8, ακόμη μία φωτογραφία του Γάλλου προέδρου- η 128η κατά πληροφορίες-  εκλάπη από το δημαρχείο του μικρού χωριού Ιρισαρί στη χώρα των Βάσκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης