Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λιβανός: Εμφανής η αλλαγή κλίματος στις πρώτες εβδομάδες της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Η Ελλάδα αλλάζει

Λιβανός: Εμφανής η αλλαγή κλίματος στις πρώτες εβδομάδες της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Η Ελλάδα αλλάζει
"Η Ελλάδα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα", τονίζει ο Σπήλιος Λιβανός
Για εμφανή αλλαγή κλίματος «ενώ βρισκόμαστε μόλις στις πρώτες εβδομάδες της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη», κάνει λόγο σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός.
Ο ίδιος,  αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, σημειώνει ότι  τα διαθέσιμα στοιχεία επιτρέπουν μια συγκρατημένη αισιοδοξία και προσθέτει πως «υπήρξε βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος από τις 101 μονάδες τον Ιούνιο στις 105,3 μονάδες τον Ιούλιο, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων και των εντόκων γραμματίων κυμαίνονται σε ιστορικά χαμηλά. Η Ελλάδα αλλάζει, αποκτά την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει».
Ως προς τις επενδύσεις, ο κ. Λιβανός σημειώνει ότι «η βούληση της νέας κυβέρνησης είναι σαφής.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα στους Γάλλους επενδυτές ενώ η κυβέρνηση δρομολογεί τα αναγκαία μέτρα για να προχωρήσουν εμβληματικές επενδύσεις, όπως αυτή του Ελληνικού».
Ως προς το ζήτημα των πλεονασμάτων, τονίζει ότι «η κυβέρνησή μας έχει δεσμευθεί για τη μείωσή τους ήδη από το 2021.
Η μείωση αυτή θα είναι η επιβράβευση για τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσει η κυβέρνησή μας και θα εκσυγχρονίσουν την χώρα μας, οδηγώντας την σε άλμα ανάπτυξης. Βασικός γνώμονας θα είναι η προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού, και προς το σκοπό αυτό θα εργαστούμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα».
 Ακόμη, ο κ. Λιβανός κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «επί μία τετραετία αδιαφορούσε για τη θωράκιση της χώρας, ζημιώνοντάς την με τις ιδεοληψίες της» , «που αποστέρησαν τη συμμετοχή της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφάρμοσε η ΕΚΤ, που ζημίωσαν την επενδυτική εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό».
Υποστηρίζει πως ήδη η εικόνα αλλάζει και  η Ελλάδα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα.
«Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε επενδυτικές ευκαιρίες, δημιουργώντας ένα κλίμα νομιμότητας, αποτελεσματικότητας και σταθερότητας, και μετατρέποντας τη δύσκολη συγκυρία σε ευκαιρία.
Μια Ελλάδα με σταθερό νομικό και φορολογικό πλαίσιο, με κυβερνητική σταθερότητα και προγραμματισμό, και όχι παλινωδίες, είναι μια Ελλάδα που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.
Σαφώς όμως λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την θωράκιση της ελληνικής οικονομίας», επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος μιλά για προσπάθεια δημαγωγίας και παραπλάνησης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την «κριτική που μας ασκήθηκε για την κατάργηση της διάταξης σχετικά με το βάσιμο λόγο απόλυσης».
Μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι «η διάταξη του βάσιμου λόγου της κυρίας Αχτσιόγλου δεν ήταν παρά ένα από τα τελευταία πυροτεχνήματα λαϊκισμού της προηγούμενης κυβέρνησης, που προσπάθησε να την παρουσιάσει ως μπλόκο τις απολύσεις.
Στην πραγματικότητα αποτελούσε πρόβλημα για την ομαλή λειτουργία της αγοράς εργασίας και αντικίνητρο για τις προσλήψεις σε βάρος των εργαζομένων».
Κληθείς να μιλήσει σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, τονίζει  ότι «η Νέα Δημοκρατία θα φέρει την αλλαγή του εκλογικού νόμου στη Βουλή ώστε να μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος» ενώ σημειώνει ότι «η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρωθυπουργικό θώκο άλλαξε τα δεδομένα του παιχνιδιού.
Το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να διαλέξει εάν θα καταστεί συνοδοιπόρος και αρωγός στην οικοδόμηση αυτής της νέας Ελλάδας ή εάν θα επιλέξει να εκφράσει τις παρωχημένες δυνάμεις της συντήρησης και του δημαγωγικού παρελθόντος και της λογικής του όχι σε όλα».
Τέλος, ο κ. Λιβανός αναφέρει πως  παρατηρείται μια αύξηση της έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και «η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την κατάσταση με σύνεση και αυτοσυγκράτηση».
Ξεκαθαρίζει ότι «το ιρανικό πλοίο δεν κατευθύνεται σε ελληνικά λιμάνια, ενώ ούτως ή άλλως το ΥΠΕΞ παρακολουθεί στενά την πορεία του πλοίου και θα πράξει ό,τι απαιτείται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και την ενωσιακή νομοθεσία», ενώ ως προς την Τουρκία και τις αυξανόμενες προκλήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζει «την αταλάντευτη θέση μας περί εφαρμογής του διεθνούς δικαίου και των διεθνών Συνθηκών.
Η Ελλάδα κραδαίνει κλάδο ελαίας αλλά διαθέτει και ξίφος, με το οποίο θα υπερασπιστεί και θα προασπίσει κάθε εκατοστό της επικράτειάς της, σε στεριά, θάλασσα και αέρα».
«Η νηφάλια και προσεκτική αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά πώς η Ελλάδα είναι πηγή σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή»,καταλήγει ο κ. Λιβανός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης