Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liu He (Κίνα): Θέλουμε επίλυση της εμπορικής διένεξης με τις ΗΠΑ μέσω ήρεμων διαπραγματεύσεων

tags :
Liu He (Κίνα): Θέλουμε επίλυση της εμπορικής διένεξης με τις ΗΠΑ μέσω ήρεμων διαπραγματεύσεων
Eίμαστε αντίθετοι στην κλιμάκωση της αντιπαράθεσης λέει ο αντιπρόεδρος της Κίνας
Την θέση ότι η Κίνα επιθυμεί την επίλυση της εμπορικής διένεξης με τις ΗΠΑ μέσω ήρεμων διαπραγματεύσεων διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Liu He, επισημαίνοντας πως είναι αντίθετος σε κάθε κλιμάκωση της αντιπαράθεσης.
Σε δηλώσεις του ο He, ο οποίος ηγείται της διαπραγματευτικής ομάδας στης Κίνας στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, υποστήριξε πως κανείς δεν επωφελείται από έναν εμπορικό πόλεμο.
«Είμαστε αποφασισμένοι να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα μέσω διαβουλεύσεων και συνεργασίας σε ένα ήρεμο κλίμα και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε όποια κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου.
Πιστεύουμε ότι η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου δεν είναι προς όφελος ούτε της Κίνας ούτε των ΗΠΑ ούτε προς το συμφέρον κανενός σε όλον τον κόσμο» υπογράμμισε ο Liu He, τονίζοντας πως οι αμερικανικές επιχειρήσεις είναι καλοδεχούμενες στην Κίνα.
Σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump ανακοίνωσε επιπρόσθετους δασμούς σε εισαγόμενα κινέζικα προϊόντα ύψους 550 δις ευρώ, ανταποδίδοντας με αυτόν τον τρόπο τους δασμούς που επέβαλλε το Πεκίνο σε αμερικάνικα προϊόντα ύψους 75 δις ευρώ.
Η επίσημη κινεζική εφημερίδα China Daily τονίζει σε άρθρο της ότι «ουδέποτε θα επιτραπεί» στην Ουάσινγκτον να «ορίσει τη μοίρα της Κίνας».
«Γίνεται αναμφίβολα ολοένα πιο σαφές ότι ο πόλεμος δασμών της κυβέρνησης Trump έχει πολιτικά κίνητρα.
Αυτό που αξιώνει η Ουάσινγκτον από τον μεγαλύτερο εμπορικό της εταίρο είναι να δηλώσει ευτυχής στον ρόλο του δεύτερου βιολιού και να εκτελεί πειθήνια τις απαιτήσεις της.
Η Ουάσινγκτον ανέλαβε για ακόμη μια φορά την πρωτοβουλία να κλιμακώσει τη σύγκρουση, με την ελπίδα ότι το Πεκίνο θα πετάξει την πετσέτα το συντομότερο δυνατό.
Αλλά το Πεκίνο θεωρεί τον εμπορικό πόλεμο αναπόφευκτη δοκιμασία διά πυρός» από την οποία η Κίνα «θα βγει πιο δυνατή» υποστηρίζει η China Daily.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης