Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό 11 ετών το γουάν έναντι δολαρίου λόγω του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας

tags :
Σε χαμηλό 11 ετών το γουάν έναντι δολαρίου λόγω του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας
Στο υψηλότερο του επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013 και ο χρυσός
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών υποχώρησε το κινέζικο νόμισμα γουάν έναντι του δολαρίου καθώς κλιμακώνεται εκ νέου η εμπορική αντιπαράθεση ΗΠΑ – Κίνας.
Σύμφωνα με το Reuters, το γουάν υποχώρησε στα 7,15 γουάν ανά δολάριο, ισοτιμία που αποτελεί την χαμηλότερη από τον Φεβρουάριο του 2008.
«Η οικονομία της Κίνας επιβραδύνεται, έτσι το γουάν μόνο θα υποχωρεί, εκτός και αν οι Αρχές λάβουν μέτρα για να το στματήσουν.
Κάποιες αγορές δολαρίου από Ιάπωνες εισαγωγείς ώθησε την ισοτιμία δολαρίου/γιεν μακριά από τα χαμηλότερα επίπεδα, αλλά καθώς δεν υπάρχει πραγματική ζήτηση, δεν υπάρχει λόγος αγοράς δολαρίου.
Το γιεν θα συνεχίσει να αυξάνεται» ανέφερε μιλώντας στο Reuters ο Takuya Kanda, γενικός διευθυντής του τμήματος έρευνας του Ινστιτούτου Gaitame.com στο Τόκιο.
Σύμφωνα με το Reuters, ο χρυσός έφτασε στο υψηλότερο του επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013 στα 1.554,56 δολάρια ανά ουγγιά ενώ η τουρκική λίρα και άλλα νομίσματα αναδυόμενων οικονομιών της Ασίας υποχώρησαν καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν ασφαλέστερα «καταφύγια».
Σημειώνεται ότι οι εξελίξεις αυτές αποτελούν απόρροια της απόφασης της Κίνας να επιβάλλει δασμούς σε αμερικανικά εισαγόμενα προϊόντα αξίας 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε αντίποινα για δασμούς που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ, κίνηση που προκάλεσε την άμεση απάντηση των ΗΠΑ για επιβολή δασμών σε κινέζικα προϊόντα ύψους 550 δις δολαρίων και ώθησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump να ζητήσει από αμερικανικές εταιρείες να εγκαταλείψουν την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης