Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά 2 εβδομάδων το πετρέλαιο εν μέσω κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων - Στο -0,83% και τα 58,31 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Σε χαμηλά 2 εβδομάδων το πετρέλαιο εν μέσω κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων - Στο -0,83% και τα 58,31 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,98% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 53,64 δολ. ανά βαρέλι
Πτώση καταγράφει σήμερα Δευτέρα (26/8) το πετρέλαιο, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, εν μέσω νέας κλιμάκωσης στις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,83% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 58,31 δολ. ανά βαρέλι, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις 15 Αυγούστου 2019.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,98% στα 53,64 δολ. ανά βαρέλι, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 9 Αυγούστου του τρέχοντος έτους.
Η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως έχει δημιουργήσει ανησυχίες αναφορικά με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, μετά από την ανακοίνωση του κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου ότι θα επιβάλλει επιπλέον δασμούς 5% με 10% σε πάνω από 5.000 αμερικανικά προϊόντα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το αργό πετρέλαιο και οι σπόροι σόγιας.
Σύμφωνα με την αμερικανική Morgan Stanley, ο νέος γύρος δασμών «θα φέρει άλλη μία βουτιά στην παγκόσμια ανάπτυξη», προσθέτοντας ότι «θεωρούμε ότι οι κίνδυνοι περαιτέρω κλιμάκωσης είναι ουσιαστικοί».
Από την πλευρά του, ο αναλυτής αγορών στην Oanda, Jeffrey Halley, τόνισε ότι «το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να διώξει τα σύννεφα πάνω από την αγορά πετρελαίου αυτή την εβδομάδα θα είναι οι δύο χώρες να συνομιλήσουν και να αποφασίσουν να κάνουν ένα βήμα πίσω», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δε βλέπω να συμβαίνει κάτι τέτοιο».
Όσον αφορά τις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τεσσσάρων μηνών, με τον συνολικό αριθμό τους να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης