Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Η χώρα κερδίζει αξιοπιστία με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων

Πέτσας: Η χώρα κερδίζει αξιοπιστία με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων
Όλες οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις για το Ελληνικό θα έχουν υπογραφεί έως την Τετάρτη είπε ο κ.Πέτσας
Την θέση ότι η χώρα κερδίζει σε αξιοπιστία με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, ο οποίος υποστήριξε σχετικά με το Ελληνικό ότι όλες οι υπουργικές αποφάσεις θα έχουν υπογραφεί έως την ερχόμενη Τετάρτη.
«Έπρεπε να γίνουν κάποια βήματα.
Είμαστε σε  θέση να προχωρήσουμε, να υπάρξουν οι σχετικές αποφάσεις και από όσο ξέρω θα έχουν υπογραφεί όλες οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις μέχρι την Τετάρτη
Είναι ένα εμβληματικό έργο το Ελληνικό.
Ως προαπαιτούμενο το θέτουν οι Έλληνες πολίτες και όσοι θέλουν να επενδύσουν στην χώρα.
Είναι εμβληματικό έργο και θα δείξει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε.
Δέσμευση μας είναι να ξεμπλοκάρει το έργο, να κάνει η κυβέρνηση ότι πρέπει να κάνει και να μπορεί να ξεκινήσει το έργο» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Πέτσας, ο οποίος αναφερόμενος στην επένδυση στην περιοχή Αφάντου Ρόδου, η οποία είχε «κολλήσει» από το 2014, υποστήριξε ότι «ξαναμπήκε στις ράγες και ολοκληρώνεται».
Σε ότι αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο κ. Πέτσας είπε ότι «περιμένουμε να δούμε την όποια δικαστική απόφαση» και τότε «θα έρθουμε να κάνουμε ότι ζητά η δικαστική απόφαση», διευκρινίζοντας ότι η εκπλήρωση των κυβερνητικών υποχρεώσεων θα εξαρτηθεί από την απόφαση, καθώς όπως είπε «άλλο είναι η δικαστική απόφαση να αφορά αναδρομικά για έναν χρόνο, άλλο για περισσότερα χρόνια».
Σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια είπε ότι «η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα» για την κυβέρνηση.
«Δεν υπάρχουν άβατα.
Αφήνουμε την Αστυνομία να κάνει την δουλειά της.
Χρειάζεται ευφυΐα και όχι βία και καλός σχεδιασμός» τόνισε ο κ.Πέτσας, ο οποίος σε ότι αφορά την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, είπε ότι η ακολουθούμενη διαδικασία, με την ακρόαση δικαστικών λειτουργών από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, έρχεται από το παρελθόν, λέγοντας ότι φυσιολογικά θα ληφθούν τελικές αποφάσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει το πρωί της Τετάρτης 28/8.
Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα περί λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές, ο κ.Πέτσας είπε ότι «ο μεταρρυθμιστικός οίστρος της Κυβέρνησης δεν αφορά ζητήματα όπως αυτό».
«Η κυβέρνηση στηρίζει την μεσαία τάξη και τους ανθρώπους της αγοράς και δεν πρόκειται να βάλει μια «βόμβα» στα θεμέλια αυτής της «συμφωνίας» που έχει μαζί τους» είπε ο κ.Πέτσας, αναφέροντας σχετικά με το νέο εκλογικό νόμο, ότι «θα δίνει σταθερές κυβερνήσεις, στην βάση της αναλογικότητας και φυσικά με τους πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης